Руските сили извършиха масирана ракетна атака срещу украинската столица Киев

...
Руските сили извършиха масирана ракетна атака срещу украинската столица Киев
Коментари Харесай

Изключителна по своята плътност. Масирана ракетна атака над Киев, има ранени

Руските сили направиха масирана ракетна офанзива против украинската столица Киев в нощта против вторник. Този път тя беше изключителна интензивна, оповестиха локалните управляващи, представени от УНИАН.

Кметът на града Виталий Кличко сподели, че трима души са ранени. В града са се чували мощни детонации.

Това е осмото по рода си нахлуване против столицата на Украйна този месец. Заради него и други офанзиви за няколко часа беше оповестена въздушната паника в цялата страна, която по-късно беше анулирана.

" Атаката беше изключителна по своята компактност – оптимален брой ракети за най-кратък интервал от време ", заключи началникът на Киевската градска военна администрация Сергий Попко .

По думите му обаче " по предварителна информация голямата част от вражеските цели във въздушното пространство на Киев са били открити и унищожени ".

Отломки са паднали в няколко региона в Киев, в това число в зоологическата градина на украинската столица. Възникнали са пожари, две коли са се запалили.

По-късно командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна заяви, че силите на Противовъздушна отбрана са свалили шест аеробалистични ракети " Кинжал " , девет крилати ракети " Калибър " , три балистични ракети С-400 и " Искандер-М " , както както и шест атакуващи дрона Shahed -136/131 ". Освен това в небето над Киев са свалени три разследващи дрона " Орлан-10 " и " Суперкум ".

След седмици на мъртвило Русия възобнови въздушните си удари по Украйна в края на предишния месец. През последните дни бяха осъществени поредност офанзиви, като Киев постоянно е вземан под прицел, отбелязва Ройтерс.

Новата офанзива се случи часове, откакто украинският президент Володимир Зеленски се завърна в Украйна след пътешестване, чиято цел беше да получи повече поддръжка от съдружниците в Рим, Берлин, Париж и Лондон.

" Връщаме се вкъщи с нови отбранителни пакети: повече муниции, по-силни оръжия за фронта, повече отбрана за нашия народ, повече политическа поддръжка ", сподели той в записано във влака на връщане от Лондон видеообръщение.

Зеленски благодари по-специално на Берлин за новия пакет за защита на стойност 2,7 милиарда евро . Той добави, че по време на всички диалози, извършени в Италия, Германия, Франция и Англия, е разискал своята формула за мир, включваща цялостно евакуиране на съветските войски от територията на Украйна.

" Вече има по-голяма поддръжка за присъединение на Украйна към Европейски Съюз ", сподели още президентът.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР