Руските сили, изпратени в Украйна, са използвали забранени противопехотни мини,

...
Руските сили, изпратени в Украйна, са използвали забранени противопехотни мини,
Коментари Харесай

Human Rights Watch: Русия използва в Украйна забранени противопехотни мини

Руските сили, изпратени в Украйна, са употребявали неразрешени противопехотни мини, " които могат безсистемно да убиват и осакатяват хора ", се споделя в доклад на Human Rights Watch, представен от БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3511
Наскоро разработените противопехотни мини POM-3, неразрешени според интернационалните конвенции, са „ оборудвани със сеизмичен датчик за разкриване на приближаващо се лице и изхвърляне на избухлив заряд във въздуха “, се споделя в отчета.

Забранените мини са открити в Харков от украински специалисти по неутрализиране на муниции.

Известно, че Русия " има тези противопехотни мини от нов вид, които могат безсистемно да убиват и осакатяват хора “в обсег с радиус от към 20 метра ", се споделя в отчета. „ Украйна не има този вид противопехотна мина, нито пък има построени системи и контракти за доставка на такива мини “, написа още Human Rights Watch.

„ Страните по света би трябвало изрично да осъдят Русия за потреблението на неразрешени противопехотни мини в Украйна “, сподели в изказване Стив Гус от Human Rights Watch. 

„ Тези мини не вършат разлика сред военни и цивилни жители и оставят смъртоносно завещание за години напред ", добавя специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР