Руските сили атакуват Украйна от различни посоки с крилати ракети

...
Руските сили атакуват Украйна от различни посоки с крилати ракети
Коментари Харесай

Русия нанася най-масирания ракетен удар по Украйна до сега

Руските сили нападат Украйна от разнообразни направления с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби, оповестиха от украинските Военновъздушни сили.

Сутринта на 29 декември, четвъртък, във всички региони на Украйна е оповестена въздушна паника. Както оповестиха от оперативното командване " Юг ", в 5:33 часа е оповестена въздушна паника в южните региони. По-късно действието на оповестената паника се популяризира върху всички области, предава УНИАН.

ОК " Юг " заяви, че руснаците са сложили на бойно дежурство два надводни ракетоносеца в Черно море. 16 ракети " Калибър " са подготвени за изстрелване. Освен това се следи активността на стратегическата авиация.

Според представителя на ОДВ на Одеса Сергей Братчук към ракетите-носители в Черно море е добавена още една подводница. Това е още един плюс четири ракети " Калибър ".

Руските сили нападат Украйна от разнообразни направления с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби. Това се оповестява в канала в Telegram на командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна.

" След нощна офанзива на безпилотни самолети-камикадзе, врагът нападна Украйна от разнообразни направления с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби. Освен това има висока интензивност на тактическата авиация на окупаторите ", оповестяват от Военновъздушни сили.

Информация от 08:00ч. Началникът на Николаевската ОВА Виталий Ким оповестява за първите изстрелвания на съветски ракети, те летят в посока Суми.

Ръководителят на ОВА Алексей Кулеба предизвестява за опасността от ракетен удар по Киевска област.

Алексей Арестович, консултант в канцеларията на президента, оповестява, че Русия възнамерява да изстреля повече от 100 ракети на 29 декември на няколко талази. " Приближаването на първата към Киев - почти в 08:15. Градове източно от Киев - ракетите може да долетят по-рано. Противовъздушна отбрана стартира да работи по ракетите ", написа той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР