Руските самоходни противотанкови комплекси Хризантема-С в състава на азербайджанската армия

...
Руските самоходни противотанкови комплекси Хризантема-С в състава на азербайджанската армия
Коментари Харесай

В боевете в Карабах участвал и руският „убиец на танкове” „Хризантема-С”

Руските самоходни противотанкови комплекси „ Хризантема-С ” в състава на азербайджанската войска взели присъединяване в боевете за Нагорни Карабах,.
Азербайджан има 37 броя СПТК 9К123-1. В интернет се появиха видео и фотоси от тяхната предислокация от региона на бойните дейности. Съдейки по външния тип, 20-тонните бронирани машини нямат външни повреди. Има данни, че те ще вземат присъединяване във внушителния церемониал на успеха в Баку.
 Твърдения: Арменски наемници са воювали против Азербайджан в Нагорни Карабах Твърдения: Арменски наемници са воювали против Азербайджан в Нагорни Карабах
Много отчети сочат, че Армения разчита на помощта на наемни групи от разнообразни страни, в това число членовете на терористичната организа...
Засега липсва информация какъв брой броя техника азербайджанците са съумели да унищожат, само че общите загуби на Армения в танкове Т-72 възлиза на 111 машини (от всичките 180). Отчитайки обаче, че оптималната отдалеченост на деяние на ракетите е до 6000 м.,азербайджанците са имали опция безусловно да разстрелват съперника, без необикновен риск да попаднат под ответен огън.
Екипажите на „ Хризантема ” още до началото на военните дейности минали добра подготовка в разнообразни учения, където отработвали задания по пробив на защита.
За триумфа на азербайджанците спомогнало и събитието, че в някои танкови подразделения на Армения имало даже машини, създадени в края на 70-те години и останали без никаква рационализация. Например Т-72А въобще нямали никаква динамична отбрана, на Т-72Б тя била от остарели видове.
Арменците не се снабдили с комплекси за оптико-електронно противопоставяне, които биха затруднили насочването на високоточните муниции, създавайки разстройства и поставяйки непроницаеми топлинни и аерозолни пердета. Сега в света съществуват комплекси за дейна отбрана, унищожаващи ракети и снаряди. С всичко това осъвременените Т-72 биха били надеждно предпазени. А и Русия нямаше да откаже такава молба на Ереван.
 Почти 2 800 бойци е изгубил Азербайджан в борбата за Нагорни Карабах Почти 2 800 бойци е изгубил Азербайджан в борбата за Нагорни Карабах
Азербайджан заяви, че близо 2 800 от неговите бойци са били убити при неотдавнашни боеве за Нагорни Карабах - първите детайлности, к...
Автор: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР