Руските разработки трябва да сведат до минимум атаките срещу вътрешните

...
Руските разработки трябва да сведат до минимум атаките срещу вътрешните
Коментари Харесай

Медведев: Срещу Русия в киберпространството се води истинска война

Руските разработки би трябвало да сведат до най-малко офанзивите против вътрешните запаси в киберпространството, защото в този момент в киберпространството против Руската федерация се води същинска война. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев в послание към участниците в стратегическата сесия на " Росатом ", оповестяват съветски медии.

„ От началото на специфичната военна интервенция всички провокации и закани в тази област на цифровата сигурност се усилиха фрапантно, против Русия се отприщи същинска война в киберпространството “, сподели Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност напомни задачата, сложена от съветския президент Владимир Путин " да се преодолее зависимостта от импорт на програмен продукт и съоръжение в най-кратки периоди ". „ Трябва интензивно да подобряваме вътрешните технологии, всички наши артикули и да се уверим, че те работят допустимо най-безопасно, да понижим, в случай че не изцяло, то минимизираме офанзивите в киберпространството “, разяснява Медведев.

Според него „ въпросите за цифровата сигурност на страната, надеждната работа на всички осведомителни системи през днешния ден са от изключително, доста значимо значение “. Заместник-председателят на Съвета за сигурност уточни, че „ санкционният напън от страна на вражески страни непрестанно нараства “.

" Тези наказания и офанзиви в киберпространството „ изискват дейни старания за отбрана на сериозната осведомителна инфраструктура “, акцентира Медведев.

Медведев счита, че Росатом има специфична роля в отбраната на сериозната осведомителна инфраструктура, въз основата на която е основано научно-производствено съдружие, което ще създава и създава по този начин наречените доверени софтуерни и хардуерни системи.

„ Реализира се и пилотен план в нуклеарната и галактическата промишленост “, добави Медведев.

„ Нашата обща задача е дейно да координираме работата на всички съответни ведомства, всички служби, организации, огромни корпорации, научната общественост и да оказваме поддръжка за нужните ограничения, решения в държавни стратегии и национални планове “, счита Медведев. Според него „ това е витално значимо, с цел да се подсигурява надеждно сигурността на страната, нейното устойчиво развиване и благосъстоянието на милиони жители “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР