Руските олигарси, санкционирани заради връзките си с президента Владимир Путин,

...
Руските олигарси, санкционирани заради връзките си с президента Владимир Путин,
Коментари Харесай

Къде санкционираните олигарси преместват активите си?

Руските олигарси, глобени поради връзките си с президента Владимир Путин, се избавят кой както може. Някои се пробват да избегнат глобите, като реалокират активите си на други места. Мнозина местят яхтите си в страни, в които няма да им бъдат налагани наказания да вземем за пример.

Абрамович гледа към Турция

Обединеното кралство глоби Роман Абрамович по-рано този месец, поради " ясни връзки " с Путин, цитирайки близки връзки на милиардера с президента и неговия дял в стоманодобивната компания Evraz, която може да доставя материали на съветската войска.

Четири дни по-късно аероплан, обвързван с Абрамович, дойде в Истанбул от Тел Авив. Във вторник две яхти на стойност над 1 милиард $, свързани с олигарха, са дебаркирали в курортни градове в южната част на Турция, съгласно Reuters. Според анонимни турски източници, Абрамович и други богати руснаци обмислят да влагат в страната.

Въпреки че Турция е член на НАТО, тя не е съгласна със глобите поради опасения, че ще навредят на стопанската система. Страната получава една трета от доставките си на природен газ от Русия и е изнесла там артикули на стойност над 4 милиарда $ през 2020 година Вече има известие, че през последните дни руснаци отиват в Турция с пари в брой, макар че банките са внимателни да поемат съветски клиенти.

Активите на Алишер Усманов са в тръстове

Говорител на съветския бизнесмен Алишер Усманов, който е вложител с дялове в съветския стоманен и стоманодобив колос Metalloinvest и мобилната мрежа MegaFon, декларирал пред The ​​Guardian, че по-голямата част от имуществото му в Обединеното кралство са " от дълго време трансферирани в неотменяеми тръстове ". След като прехвърлянето е настъпило, Усманов не е притежател на активите и е трансферирал правата на фамилията си.

Неотменяемите тръстове, които не могат да бъдат променяни без разрешението на бенефициента, са привлекателни в сходни случаи, счита Джошуа Рей, който е сътрудник в английската юридическа компания Rahman Ravelli. Ако активите на Усманов са в концерн, в който той няма никаква благосъстоятелност или надзор, " той би могъл дейно да отбрани тези активи от глобите на Обединеното кралство ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР