Руските олигарси прехвърляли парите си в Дубай, Виетнам и Тайланд,

...
Руските олигарси прехвърляли парите си в Дубай, Виетнам и Тайланд,
Коментари Харесай

Архитектът на Путин: Руските олигарски са озлобели към Запада, местят парите си в Азия

Руските олигарси прехвърляли парите си в Дубай, Виетнам и Тайланд, защото от ден на ден се озлобявали към Запада. Това твърди Ланфранко Чирило – италиански проектант, който живее в Русия повече от две десетилетия и твърди, че е работил за 44 олигарси.

„ Първоначално се тревожеха, само че една година след началото на войната нещата се трансформираха – ходя на вечери и има завист “, сподели Ланфранко Чирило,

Наричан „ архитектът на Путин “, 63-годишният Чирило е проектирал обстойно черноморско имение, за което се твърди, че съдържа подземна ледена пързалка за хокей, лозе и три хеликоптерни площадки и е свързван с съветския президент.

Чирило, който сподели, че в никакъв случай не е обсъждал плана с Путин и твърди, че това е курорт, а не дом за съветския президент, е под лупа в Италия. Там той би трябвало да бъде съден този месец по обвиняване в укриване на италиански налози, което той отхвърля.

Говорейки от офиса си на 51-ия етаж с аспект към Москва, Чирило споделя пред The Times, че неговите другари олигарси в Москва в този момент подлагат на критика Запада, че се счита за „ златния милиард “ хора.

„ Казват, че Западът се счита за определен народ, само че светът е огромен “

„ Арабският свят е покрай Русия и всички те са тук и вършат бизнес. Дубай, в този момент именуван Дубай-гра – в него има един милион рускоезични жители, 10% от популацията.

Олигарсите към този момент не могат да пазарят в Париж или Лондон, споделя той, само че влагат в Малдивите и Тайланд. „ Във Виетнам има огромна общественост, която влага в спа центрове, петзвездни хотели “, прибавя той.

Чирило твърди, че е разговарял със сътрудници на Алишер Усманов, роденият в Узбекистан миньорски магнат, чиято вила е била иззета в Сардиния, където той е предложил помощ за построяването на локално учебно заведение и болница. „ Преди две години той беше крал в Сардиния “, споделя Чирило. „ Има концепцията, че Берлинската стена е паднала, само че Киевската стена се издига. “

Описвайки себе си като „ дипломат на италианския жанр “, Чирило споделя, че е предиздвикал олигарсите да пият не уиски, а изтънчено италианско вино. Той създава 600 000 бутилки годишно в лозе на Черно море, където засажда италиански лозя.

Според него украинският спор съвсем не е трансформирал живота в Москва

„ Ако не пуснете тв приемника или не четете вестниците, няма да забележите. Не виждам никаква разлика по отношение на преди – 93% от италианските компании в Русия към момента са тук. Няма дефицит на нищо. Ако желаете най-новия iPhone, паста Barilla или костюм на Armani, нищо не се е трансформирало “, изяснява той.

„ Хората са безусловно с президента, тъй като схващат, че задачата на Запада е разделяй и владей “, безапелационен е архитектът.

Въпреки че делото му за данъчни измами в Италия стартира този месец, Чирило споделя, че Италия към момента не е изпратила искане за екстрадиция до Русия.

„ Италианците са употребявали 85 000 подслушвания на 23 телефона през 2020 година и 2021 година, с цел да се опитат да покажат, че работя в Италия, което не съм правил, и са иззели активи на стойност 141 милиона евро – даже споделят, че дължа 30 милиона евро налози “, изяснява той.

„ Ако бях другар на Байдън или Зеленски, щяха ли да се пробват да ме вкарат в пандиза? “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР