Руските олигарси намират начин да запазят състоянието си в трите

...
Руските олигарси намират начин да запазят състоянието си в трите
Коментари Харесай

Турция, ОАЕ и Израел са спасението за руските олигарси

Руските олигарси намират метод да запазят положението си в трите страни ОАЕ желае да затвърди позицията си на водач в световната финансова система Турция е разграничена сред Запада и Русия
Войната в Украйна докара до бързо отговор от страна на Запада. Санкциите, които се прицелиха както в банковата система в Русия, по този начин и в локалните олигарси, сложиха положението на десетки милиардери под въпрос. Западната коалиция против Русия се пробва да направи живота на доближените до съветския президент Владимир Путин сложен, само че те намират избавление в три страни от Близкия Изток, написа Bloomberg.

Турция, Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) се оказват местата, където съветските олигарски не са личност нон-грата. Това най-ясно се демонстрира от местоположението на яхтите на тези предприемачи - най-често са или в ОАЕ, или в Турция, като Абрамович има и в Израел.
Реклама
Най-скорошният образец за съветски милиардер, който се пробва да се избави от глобите в някоя от трите страни, е Андрей Мелниченко. Той е притежател на най-големия производител на термични въглища в Русия - SUEK, както и на компанията за торове EuroChem. Няколко дни преди да бъде включен в пакета от наказания, Мелниченко подава оставка от бордовете на двете компании, като трансферира собствеността си на своята брачна половинка. Това е и повода швейцарските управляващи да размразят сметката на EuroChem през май (компанията е записана в страната).

Яхтата на Мелниченко, която е оценена на към 300 млн. $, е преместена в Дубай още през декември. За последно тя е видяна в местността през март. Около това време предприемачът основава и локални подразделения на двете си компании, като задачата е по този метод да се възползва от желанието на ОАЕ да играе по-важна роля в световните финанси и да резервира забележителна част от бизнеса си дейна. Това би било допустимо единствено при запазването на относително положителни връзки и с двете страни в разногласието, което е извънредно мъчно за реализиране. ОАЕ отхвърлиха да осъдят нахлуването на Русия при гласоподаване в Организация на обединените нации, което беше първият сигнал за разделяне от линията на Съединени американски щати.

Правителствен чиновник споделя пред Bloomberg, че ОАЕ приема съществено ролята си в отбраната на целостта на международната финансова система и работят в тясно съдействие с частния бранш за използване на целеви финансови наказания и битка с укриването в сходство с интернационалните си отговорности. Друг държавен чиновник изяснява, че страната остава отворена за компании и вложители от целия свят, макар че непрестанно се стреми да укрепва регулаторната рамка и да се бори с финансовите закононарушения. Израел В Израел има вкара защитни ограничения за прекъсване на финансирането на тероризма и прането на пари, които затрудняват руснаците да трансферират средства си през локалните банки. Въпреки това те към момента могат да купуват парцел с относителна лекост, съгласно банкери, юристи и брокери на недвижими парцели, говорили пред Bloomberg. Страната също по този начин предлага поданство на евреи от целия свят, което я прави явен избор за руснаците с еврейско завещание.

55-годишният някогашен притежател на " Челси " и доближен до Путин Роман Абрамович получи поданство през 2018 година, откакто несполучливо се бореше да възобнови визата си за Обединеното кралство. Две години по-късно купи имение за 65 лн. $ в Херцлия, като има и други парцели там. Той беше видян на летището в Тел Авив през март, като тази преживелица беше мотив за един от дребното директни упреци от страна на Съединени американски щати. Тогава заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд предизвести страната да не " се трансформира в последното леговище за мръсни пари, които подклаждат войните на Путин ".
Реклама
Говорител на израелското външно министерство сподели, че страната няма да си разреши да бъде път за заобикаляне на глобите, наложени на Русия от Съединени американски щати и други западни страни, и е основала работна група, която да подсигурява, че другите браншове на стопанската система схващат глобите и следствията от противоречие. Турция Най-малко четири свързани с Русия яхти са плавали към Турция от началото на войната, съгласно данните за следене на Bloomberg. Те включват Eclipse и My Solaris на Абрамович, както и Predator на минния магнат Искандар Махмудов. Други плавателни съдове към този момент бяха в Турция, когато избухна войната. Освен това, въпреки и страната да е член на НАТО, тя е под американски наказания поради решението си да закупи съветско оръжие. Връзките на Анкара с Москва не са загадка, като това е и повода президентът Ердоган да се пробва да играе ролята на посредник сред Русия и Украйна.

Политическите опасения също имат роля в Турция. Руснаците са били една пета от задграничните туристи в страната предходната година, а Анкара купува съвсем половината от газа си от Русия. С рекордната инфлация, която провокира публични проблеми преди основните избори следващата година, в този момент е изключително мъчно за Турция да се откаже от съветския газ.

Сергей Волченков, сътрудник в Tolerance Homes в турския средиземноморски курорт Анталия, споделя, че множеството му клиенти са руснаци и търсенето се е нараснало пет пъти след нашествието. " Някои купуват до 15 жилището едновременно, с цел да получат поданство ", сподели той. След нашествието Турция увеличи прага за това задгранични купувачи на парцели да получат поданство до 400 хиляди $ от 250 хиляди Това към момента е привлекателно, изключително за по-богатите руснаци, защото Европейски Съюз приключва своите стратегии за " златен паспорт ".

Продажбите на жилища на чужденци са се удвоили през първите четири месеца на 2022 година по отношение на година по-рано, съгласно формалните данни. През април руснаците за първи път оглавиха класацията на задграничните купувачи в Турция. Влиянието на Съединени американски щати понижава Обявената напоследък подготвеност на съдружниците на Съединени американски щати в Близкия изток да поемат по собствен геополитически път идва след години на наслагване на напрежение. Дълбочината на пукнатините стана очевидна след съветската инвазия в Украйна, като съдружниците на Съединени американски щати от Япония и Южна Корея се причислиха към акцията против Русия със лични наказания и конфискации на активи, само че основни сътрудници в Близкия изток се въздържаха.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Градове 2 Политика 3 Политика 1 Градове 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Политика Реклама
" Тези три страни исторически са били значими съдружници на Вашингтон ", сподели Норман Бейли, някогашен старши шеф по интернационалните стопански въпроси в Съвета за национална сигурност на Белия дом, който учи съветските пари в Близкия изток. " Това демонстрира, че въздействието на Съединени американски щати непрестанно понижава ", прибавя той пред Bloomberg.

Администрацията на Байдън се опита да усъвършенства връзките в района след съветската инвазия, само че, като различен знак за отслабващо въздействие е този, че не съумя да убеди съдружниците от Персийския залив да оказват помощ за ограничение на растящите цени на суровия нефт, които покачват инфлацията в международен мащаб.

" Случва се цялото това геополитическо преустрояване ", сподели Джоди Витори, професор в Джорджтаунския университет, който учи връзката сред финансовите потоци и националната сигурност на Съединени американски щати. " И не мисля, че Съединени американски щати имат отговор ".
Бюлетин Европейски Съюз от близко
Седмични вести за европейски регулации, бизнес и финансиране.
Вашият email Записване
Реклама
Засега администрацията на Байдън се пробва да затвори някои малки врати, употребявани от съветските олигарси, като забрани на американски юридически лица да дават счетоводни, корпоративни и управнически консултантски услуги на съветски организации. Обединеното кралство предприе сходни ограничения, което затруднява западните компании за професионални услуги да оказват помощ на руснаци, които търсят убежища за наказания.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Политика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР