Руските окупационни войски подготвят въздушен удар по Света София. Това

...
Руските окупационни войски подготвят въздушен удар по Света София. Това
Коментари Харесай

Русия готви въздушен удар по храма „Света София“ в Киев

Руските окупационни войски приготвят въздушен удар по Света София. Това оповестиха от пресслужбата на
„ Получихме информация, че съветските войски приготвят въздушен удар по най-важната реликва на украинския народ – Света София в Киев. Негово Блаженство Святослав, Глава и Отец на УГКЦ, приканва всички християни да се молят за духовната реликва на славянските нации и приканва агресора да се въздържа от този ужасяващ акт на вандализъм. Нека Света София – Божията мъдрост, просвети тези, които са възнамерявали да извършат това закононарушение “, се споделя в известието.

Министърът на културата Александър Ткаченко обръща внимание на обстоятелството, че преди час Министерството на защитата на Руската федерация разгласи желанието си да бомбардира „ обекти на Службата за сигурност на Украйна “ в центъра на Киев.

„ Тези незаконни планове съставляват опасност както за хората, по този начин и за светините на Киев. На няколко десетки метра от оповестената цел на бомбардировките се намира „ Света София “ с мозайки и фрески от 11 век. Тази неповторима архитектурна забележителност е включена в лист на обектите на международното завещание. Всяка щета или заличаване на катедралата, породено от Русия, ще се трансформира в непоправима загуба за цялото човечество “, твърди министърът.

По-рано днес  близо до метростанция Дорогожичи. В резултат на вражеската офанзива на мястото, където е паднал снарядът, се е образувал гъст пушек. Има краткотрайни проблеми с телевизионното лъчение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР