Руските окупатори са изстреляли над 70 ракети по време на

...
Руските окупатори са изстреляли над 70 ракети по време на
Коментари Харесай

Руските терористи са изстреляли срещу Украйна повече от 70 ракети, но украинската ПВО е свалила над 60 от тях

Руските окупатори са изстреляли над 70 ракети по време на днешната терористична офанзива против Украйна. Това заяви командването на Въздушните сили на ВСУ. 
 
" Въздушните сили отблъснаха масирания ракетен удар по Украйна, - се споделя в известието. - Руските окупатори нанесоха масиран ракетен удар по обекти от сериозната инфраструктура на Украйна. Изстреляни бяха повече от 70 ракети. По предварителна информация, изстрелването на 38-те крилати ракети Х-101/Х-555 са осъществени от осем самолети-ракетоносци на стратегическата авиация Ту-95МС от региона на Каспийско море и Волгодонск в Ростовска област. Освен това, врагът нанесе удари с 22 крилати ракети вид " Калибър " от кораби на Черноморския флот ", се споделя в известието. 
 
Освен това, по данни на Водоснабдителна система на ВСУ, от акваторията на Черно море са изстреляни против Украйна три крилати ракети Х-22 от бомбардировачи Ту-22МЗ, както и ракети Х-59 и Х-31П от изтребители Су-35.
 
" За париране на въздушното нахлуване на окупаторите са задействани зенитни ракетни подразделения, авиация, мобилни огневи групи на Водоснабдителна система на ВСУ, както и други елементи от силите за защита. Свалени са над 60 ракети на окупаторите ", се отбелязва още в известието на Водоснабдителна система на ВСУ. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР