Руските окупатори крадат надгробни плочи от гробища в района на

...
Руските окупатори крадат надгробни плочи от гробища в района на
Коментари Харесай

Ново дъно: руските окупатори крадат надгробни плочи

Руските окупатори крадат надгробни плочи от гробища в региона на град Попасна, Луганска област. После ги продават в Русия на близки на мобилизирани и убити в Украйна руснаци. 

Това разгласи някогашният ръководител на Луганската регионална администрация Серхий Гайдай в изявление за украинската телевизия " Еспресо ", съобщи организация " Униан ".

Той посочи, че окупаторите не имат намерение да възстановят разрушените от самите тях локални градове.

" Те публично приказват за това. Нещо повече, руснаците съумяха да надминат себе си. В Попасна нашествениците разглобяват гробища. По-специално те вземат надгробни плочи, полират ги, с цел да отстранен имена, портрети и дати, след което ги продават на Русия. Продават ги на руснаци, които са родственици на мобилизирани и убити в Украйна ", акцентира Гайдай.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР