Руските информационни агенции съобщават за смъртта на актрисата Полина Менших

...
Руските информационни агенции съобщават за смъртта на актрисата Полина Менших
Коментари Харесай

Руска актриса загина при украински удар на възмездието в Донецка област

Руските осведомителни организации оповестяват за гибелта на актрисата Полина Менших вследствие на удар, нанесен от украинските въоръжени сили край село Кумачово в Донецка област . Това се случи в неделя, 19 ноември, само че публична информация за събитията към случая стартира да се появява едвам в този момент осведоми Руската работа на Би Би Си.

" С огромна болежка ви оповестяваме, че Полина Менших, известна като режисьор на една от версиите на " Последното тестване " ( " Леге Артис " ), почина... на зрелище в Донбас вследствие на обстрел ", цитира РИА Новости известие от театрално студио " Портал ", където е работила актрисата.

Според съветски телеграм канали Менших е пристигнала на окупираната територия на Украйна, с цел да " покаже на бойците новата си страхотна продукция ", планувана за празнуването на Деня на съветските ракетни войски и артилерия.

Както оповестява ТАСС, базирайки се на източници в съветските оперативни служби, украинските въоръжени сили са нанесли удар от позициите си, ситуирани в региона на Елизаветовка, благодарение на реактивни системи за залпов огън HIMARS.

Според украинските военни при удара са починали 25 съветски военнослужещи , които са се събрали на празнична вечер, по време на която са им връчени военни награди. Според същата информация минимум 100 съветски военни са били ранени.

Неофициално украинската войска назова този обстрел " удар на възмездието " за съветска по време на церемонията по награждаването на 3 ноември..

В същото време съветските медии не оповестяват нищо за гибелта на военнослужещи, като приказват единствено за умрялата актриса. Украинската страна не загатва актрисата в известията си, само че явно става дума за едно и също събитие.

Както съобщи командирът на отряда за въздушно разузнаване " Мадярски птици " на 59-та бригада на украинските въоръжени сили Робърт Бровди, украинските войски са атакували 810-а съветска морска бригада на 19 ноември , когато нейните военнослужещи сабили наградени с медали като част от честването на Ден на съветските ракетни войски и артилерия.

" 810, изпитваш болежка, знаем го сигурно. Това беше направено за нашите момчета. За Закарпатската обособена планинска щурмова бригада. Обърнете огромно внимание на некролозите, изключително в групите [в обществените медии] от окупирания Крим. И към основната [военна] болница " Бурденко " (в Москва) ", написа той на страницата си във Фейсбук.

Според съветски военни телеграм канали това е станало на концертна площадка край село Кумачово, Старобешевски регион, ситуирано на 30 км от Донецк.

Предвид боевете, не Би Би Си може да удостовери неотложно тези известия.

Официално Киев към момента не е коментирал известията за удар по 810-та бригада на съветската морска пехота.

В отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна за неделя единствено сбито се оповестява, че денем Силите на защитата са нанесли два удара по региони, където е концентриран персонален състав на съперника. " Подразделенията на ракетните войски удариха два региона, където бяха съсредоточени персонален състав, въоръжение и военна техника, както и три склада с муниции на съперника ", се споделя в отчета.
 ISW: Лошото време не стопира боевете на фронта в Украйна
ISW: Лошото време не стопира боевете на фронта в Украйна

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР