Руските и беларуските тенисисти ще бъдат допуснати до участие в

...
Руските и беларуските тенисисти ще бъдат допуснати до участие в
Коментари Харесай

Разрешиха на руснаците да играят на Аустрелиън Оупън, Джокович чака виза

Руските и беларуските тенисисти ще бъдат позволени до присъединяване в Откритото състезание на Австралия през яунари 2023 година като неутрални спортисти, а Новак Джокович  също ще може да се включи в конкуренцията, в Мелбърн, само че единствено в случай че получи виза за влизане в страната, заяви шефът на първия за годината шампионат от Големия шлем Крейг Тайли.

Играчите от Русия и Беларус не бяха позволени до Уимбълдън през тази година поради военната инвазия в Украйна, макар че на останалите шампионати се състезаваха с безпристрастен статут.
   
" На този стадий съветските и беларуските тенисисти ще могат да вземат участие в Откритото състезание на Австралия. Единствената разлика ще бъде, че те няма да могат да играят под флага на родината си, а ще се включат като самостоятелни играчи със безпристрастен статут. Но те са добре пристигнали да играят в Австралия през януари ", разяснява Тайли.
 
Той добави, че деветкратният първенец  Джокович също е добре пристигнал, в случай че бъде свалена 3-годишната му възбрана да получава австралийска виза поради депортацията от Мелбърн през януари. Джокович не беше позволен да играе в тазгодишното издание на шампионата, защото не е имунизиран против ковид, като му беше наложена глоба да не влиза в страната до 2025 година, само че локалното държавно управление може да преразгледа проблема и да анулира наказването със специфичен указ.  

" В този миг Новак и федералното държавно управление би трябвало да решат този проблем, а ние ще следваме инструкциите по-късно. Това не е въпрос, по който ние можем да лобираме за него. Казусът е единствено сред тях, тъй че от разрешаването му ще зависи дали той ще може да играе ", сподели Тайли.

Сърбинът, който не взе участие и на Откритото състезание на Съединени американски щати през септември поради имунизационния си статут, през предишния месец съобщи, че чака положителни вести от австралийските управляващи.    

Въпреки това, министърът на вътрешните работи Карън Андрюс по-рано през седмицата съобщи, че възможна анулация на наказването на Джокович ще бъде като " плесница в лицето " за всички австралийци, които са се ваксинирали против коронавирусната зараза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР