Руските и беларуски спортисти биха могли да участват в състезания

...
Руските и беларуски спортисти биха могли да участват в състезания
Коментари Харесай

Руските и белоруски спортисти може да се състезават в Азия

Руските и беларуски спортисти биха могли да вземат участие в надпревари в Азия , като Международният олимпийски комитет преглежда разновидности за завръщането им в интернационалния спорт, предава Ройтерс.

МОК съобщи в сряда, че Олимпийският съвет на Азия е предложил на съветските и беларуски спортисти късмет да се състезават в Азия .

МОК сподели в изказване, че " приветства и прави оценка предлагането на Олимпийския съвет на Азия да даде на тези (руски и беларуски) спортисти достъп до азиатски надпревари ".

Това евентуално може да включва и олимпийски квалификационни събития , като съветски и беларуски спортисти не могат да се състезават в Европа заради разнообразни ограничавания и забрани, както и поради съпротивата, породена от нашествието на Русия в Украйна.

МОК не би възразил да включи съветски и беларуски спортисти като неутрални на Олимпиадата в Париж през 2024 година, което би означавало да се състезават под олимпийския байрак, само че към момента не е ясно дали и по какъв начин биха могли да се класират.

Някои национални олимпийски комитети, в това число Федерацията по повдигане на тежести на Съединени американски щати, поддържаха вероятното връщане на тези спортисти под безпристрастен байрак.

МОК сподели след консултация със заинтригуваните страни, че " никой състезател не би трябвало да бъде възпрепятстван да се състезава единствено поради паспорта си ".

Пътят за тяхното връщане към надпреварите " при строги условия " би трябвало да бъде в допълнение изследван, се споделя в него. Те ще включват липса на дейна поддръжка за войната в Украйна и непоколебим допинг тест .

След съветското навлизане в Украйна през февруари доста спортни организации реалокираха събития и отстраниха съветски тимове или спортисти, до момента в който спонсорите прекратиха договорите си в символ на митинг против войната.

МОК и съветските и беларуските спортисти да не вземат участие или да се състезават под безпристрастен байрак.

Квалификациите за Олимпиадата в Париж в някои спортове започнаха, като през годината се организират доста други.
 Зеленски изиска от Макрон да не пуска съветски спортисти на Олимпиадата през 2024 година
Зеленски изиска от Макрон да не пуска съветски спортисти на Олимпиадата през 2024 година

Двамата водачи организираха телефонен разговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР