Руските държавни железници продават своя банков и финансов бизнес.Звеното TransFin-M,

...
Руските държавни железници продават своя банков и финансов бизнес.Звеното TransFin-M,
Коментари Харесай

Руските държавни железници продават банковия си и финансов бизнес

Руските държавни железници продават своя банков и финансов бизнес.

Звеното TransFin-M, което се занимава с отдаване на мотриси на лизинг, публично е оповестено за обмен, а към този момент се водят договаряния с евентуални купувачи и за банката на железниците - Absolut Bank, оповестяват източници на Reuters, свързани с диалозите.

TransFin-M има 63 000 жп вагони в края на 2017 година и е петата по величина компания на пазара в Русия.

Absolut Bank е 35-тата най-голяма съветска банка по активи, съгласно класацията на Интерфакс. Банката е на загуба от 4 милиарда рубли (63.78 млн. долара) за предходната година, съгласно формалните финасови резултати. Тя чака да получи от основния си акционер финансова инжекция 6 милиарда рубли (96 млн. долара) по-късно през тази година.

Както TransFin-M, по този начин и Absolut Bank са благосъстоятелност на NPF-Blagosostoyanie - пенсионноосигурителното сдружение, следено от съветските железници.

Двете компании към този момент са били препоръчани на евентуални купувачи, разкриват двама изпълнителни шефове, чиито банки са в диалози с представители на Blagosostoyanie за закупуването на активите.

Според чиновник в компания, на която активите също са препоръчани текат полемики с 4 евентуални купувача: държавните банки Sberbank и VTB, следената от страната " Газпромбанк " и държавната лизингова компания GTLK. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР