Руските части се „фокусират върху настъпателни операции за обкръжаване на

...
Руските части се „фокусират върху настъпателни операции за обкръжаване на
Коментари Харесай

Новите цели на Русия в Украйна

Руските елементи се „ концентрират върху настъпателни интервенции за обграждане на нашите войски “ в Северодонецк и Лисичанск и за „ блокиране на главните логистични направления “, разгласи Сергей Хайдай, губернатор на Луганска област.

Руският военачалник Александър Дворников е получил „ задачата до 10 юни или да превземе изцяло Северодонецк, или изцяло да отреже автомагистралата Лисичанск-Бахмут и да я вземе под надзор “, уточни Хайдай.

„ Следователно голямо количество сили, всичко, което имаха, всички запаси се употребяват за осъществяване на тези две задания. Близо до Северодонецк в град Лисичанск център за филантропична помощ беше „ изцяло опустошен “ от съветски обстрел в неделя “, добави Хайдай.

В Луганска област съветските сили са обстрелвали пет региона, в това число Северодонецк и Лисичанск, с артилерия и ракетни системи за залпов огън. Въздушни удари са били нанесени в четири региона. В Северодонецк един човек е умрял, а други двама са били ранени, откакто постройка на химическия цех „ Азот” е била развалена от съветски артилерийски обстрел.



Руската войска е настъпила в няколко региона на север от град Славянск в Източна Украйна, откакто е „ приключила прегрупирането на войските “, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в неделя.

В събота градската военна администрация в Славянск разгласи, че стотици хора бягат от Славянск всеки ден, като броят на евакуираните се е удвоил тази седмица.

От близкия град Лиман съветските елементи също „ настъпват в посока Святогорск, пробвайки се да изтласкат нашите войски към десния бряг на река Северски Донец “, показват от Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Руските войски са траяли офанзивите в региони в Източна Украйна. През последните 24 часа осем цивилни са били убити и 11 са били ранени в Донецка област, откакто съветски сили са обстрелвали 15 региона. Русия е нанесла два въздушни удара в Донецк, в това число един през нощта в основния град Краматорск, който е предизвикал „ съществени вреди на две предприятия в града “, само че без жертви, заяви кметът Александър Хончаренко.

В регионите към Донецк и Запорожие руснаците „ обстрелват предната линия на защита и тила на нашите войски, с цел да задържат нашите елементи и да предотвратят тяхното прегрупиране “, показват от украинската войска.

На североизток, в региона на Харков, съветската войска е употребила фосфорни муниции в региона Черкаски Тишки североизточно от Харков. Един човек е бил ранен след съветски обстрел на Чугуев югоизточно от Харков.

„ Врагът не стопира да обстрелва позициите на нашите войски покрай град Харков “, декларират от украинската войска. В Суми на североизток Русия е изстреляла артилерийски снаряди по инфраструктурни уреди в два региона. Черниговска област на север също е била обстрелвана.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР