Руските банки, чиито средства в чуждестранна валута са замразени поради

...
Руските банки, чиито средства в чуждестранна валута са замразени поради
Коментари Харесай

Руските банки под сакнции спират част от операциите в долари

Руските банки, чиито средства в задгранична валута са замразени заради западните наказания, могат да преустановят интервенциите в такива валути със своите корпоративни клиенти, според в понеделник, заяви Ройтерс.

От началото на войната в Украйна Кремъл се пробва да понижи потреблението на валути на " вражески " страни.

В указа на Путин се споделя, че новите ограничения могат да останат в действие, до момента в който не бъдат отстранени глобите, които нарушават преводите в задгранична валута.

Санкциите ограничиха валутните преводи, които съветските банки могат да вършат от една към друга.

Много от тях бяха отрязани от световната система за заплащания SWIFT. В същото време Apple и Гугъл отдръпнаха достъпа в Русия до своите системи за цифрови заплащания, а руснаците не могат да употребяват картите си Mastercard и Visa в чужбина.

С към този момент лимитираните си парични наличия в твърда валута съветските банки имат малко благоприятни условия за вложение в задгранична валута заради финансовия надзор в Русия и риска средствата в чужбина да бъдат замразени. Тези фактори накараха някои да вкарат такси и комисиони.

Руските управляващи упорстват самостоятелните и корпоративни спестявания в долари и други " вражески " валути да бъдат лимитирани посредством обмяната им в различни валути и активи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР