Рускинята Мария Бутина, което неотдавна бе освободена от затвор в

...
Рускинята Мария Бутина, което неотдавна бе освободена от затвор в
Коментари Харесай

Назначиха депортираната от САЩ Мария Бутина на държавна работа в Русия

Рускинята Мария Бутина, което наскоро бе освободена от затвор в Съединени американски щати и върната в родината й, е приела предложение за държавна работа като чиновник в апарата на пълномощничката по правата на индивида в Руската федерация.

Там тя ще се занимава със отбрана и поддръжка на съветски жители, оказали се зад решетките в чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС и Ройтерс. "Да, Бутина одобри това предложение. Бих желала да основа в моя екип общественост по отбрана на правата на съветските жители, оказали се в сложна житейска обстановка в чужбина ", сподели пълномощничката Татяна Москалкова след съвещание на комисията по интернационалните въпроси при Държавната дума, отдадено на отбраната на правата на съветските жители в други страни.

Самолетът на Мария Бутина кацна в Москва

"Струва ми се, че предвид на нейния личен обществен опит и предпочитание да работи в това направление, ние ще можем да създадем подобен спомагателен механизъм, в който ще влязат и членове на публични организации, учени и просто неравнодушни жители, които да се занимават с правна агитация, поддръжка на родственици, подготовка на съответни писма, осъществяване на кръгли маси, подготовка на заявления по отношение на нашите жители ", разясни Москалкова.

Мария Бутина излезе от пандиза в Съединени американски щати, чака се депортацията ѝ в Русия

31-годишната Бутина, отпътувала на образование в Съединени американски щати, бе задържана във Вашингтон на 15 юли предходната година по обвиняване в тайна активност в интерес на Русия като задграничен сътрудник, пробвайки се да се внедри в дясна формация и да въздейства върху консервативни деятели и членове на Републиканската партия. Москва назова тези обвинявания "абсурдни " и упрекна Вашингтон, че е принудил рускинята да се признае за отговорна. Бутина бе наказана на година и половина затвор, а нейният случай усложни още повече връзките сред Съединени американски щати и Русия. Рускинята бе освободена на 25 октомври и на идващия ден - депортирана в родината си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР