Руски законопроект може да принуди всеки, който иска да ползва

...
Руски законопроект може да принуди всеки, който иска да ползва
Коментари Харесай

Руснаците задължително да свързват имейла си с мобилен номер, предвижда законопроект

Руски законопроект може да принуди всеки, който желае да употребява е-поща в страната, да дава на интернет доставчиците телефонния си номер. За това предложение, импортирано в Народното събрание, описват деловите издания " Ведомости " и РБК.

Проектът, импортиран от сенаторите Андрей Клишас и Людмила Бокова, включва и възбрана да се обменят известия с незаконно наличие (каквито досега не можеха да се разгласяват, само че можеха да циркулират сред потребителите). При поискване доставчиците би трябвало също по този начин да могат да лимитират опцията на клиента да изпраща електронни писма.

Предлага се текстът да влезе в действие на 1 януари 2020 година Целта е да се подсигурява, че доставчиците на имейл услуги позволяват размяната на известия единствено от разпознати консуматори, гласи записка към плана. Обосновната включва и съображения за сигурност - да вземем за пример потребностите на контратерористичните ограничения и предотвратяването на подправени бомбени закани.

Още едно ограничаване на интернет

Първоначално бизнесът не разяснява тематиката. По-късно вицепрезидентът на групата " Мейл.ру " Владимир Габриелян сподели, че концепцията е " неподходяка и прекомерна " и съставлява както стеснение за потребителите, по този начин и дискриминация против съветските играчи на пазара - няма планувани наказания за непознати консуматори.

Клишас и Бокова са и зад различен, към този момент признат закон - този за " суверенния интернет ", даващ опция да държавен регулатор да филтрира интернет трафика, още веднъж за отбрана на Русия, и за непоколебим надзор на " подправените вести ". По-рано Народното събрание одобри и възбрана за анонимност в приложенията за замяна на известия.

Отделен пакет, така наречен Закон на Ярова, изисква от интернет снабдители и телекоми да съхраняват записи от позвънявания и интернет история на потребителите за шест месеца. Той докара и до конфликт на съветските управляващи с " Телеграм ", едно от известните по света приложения за чат и микроблогове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР