Руски войник от базата на РФ в Армения е открит

...
Руски войник от базата на РФ в Армения е открит
Коментари Харесай

Руски войник бе открит мъртъв в Армения

Руски боец от базата на РФ в Армения е открит мъртъв, съобщи организация ТАСС, базирайки се на пресслужбата на Южния боен окръг на Министерството на защитата.

„ Тялото на военнослужещ без признаци на живот е открито от сътрудник по местоживеене отвън територията на военното отделение “, се споделя в известието. По тялото на починалия боен не са открити следи от принуждение. Обстоятелствата към случая се прецизират, само че съветските служби не разкриха повече детайлности.

Руската военна база се намира в Гюмри, Армения. Разположените там бойци не са взели участие в спора в Нагорни Карабах и миротворческата задача на въоръжените сили след подписването на съглашението за преустановяване на огъня. Лента.ру напомня, че през месец юли бе обявено за гибелта на различен съветски жител, служил в базата в Гюмри. Тялото на 20-годишен мъж бе открито, а до него – оставено писмо. Подробности по следствието не бяха разкрити, само че главната версия беше, че младият мъж се е самоубил.

На 10 ноември бе обявено, че съветският президент Владимир Путин, министър председателят на Армения Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев са подписали съглашение за цялостното преустановяване на огъня и на всички военни дейности в зоната на нагорнокарабахския спор. Това се случи след следващата ескалация в Нагорни Карабах, която лиши живота на хиляди, в това число цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР