Руски войник беше осъден на седем години затвор за двукратно

...
Руски войник беше осъден на седем години затвор за двукратно
Коментари Харесай

Русия осъди на 7 години затвор войник, дезертирал два пъти

Руски боец беше наказан на седем години затвор за двукратно бягство от армейската си част, оповестява " Ройтерс ".

Военният съд в сибирския град Томск, който разпознава мъжа с инициала К., показва, че боецът е бил извикан на работа през септември предходната година по време на така наречен от съветското правителство  " частична " мобилизация на 300 000 резервисти.

Той се е укрил от поделението си в средата на декември и е бил хванат на 3 март. По-късно същия месец мъжът още веднъж е дезертирал, единствено с цел да бъде открит при започване на април.

Siberia.Realities - локален план на финансирания от държавното управление на Съединени американски щати новинарски канал Радио " Свободна Европа ", разпознава боеца като Иван Клестър.

Миналия месец боен съд в съветския Далечен изток осъди на девет години затвор боец, дезертирал три пъти. Мъжът се призна за отговорен, като изясни, че би трябвало да се грижи за болната си брачна половинка.

Миналия септември президентът Владимир Путин подписа закон за затягане на наказванията за редица закононарушения, като дезертиране, увреждане на военна благосъстоятелност и непокорство, ако те са осъществени по време на военна готовност или бойни обстановки.

Има малко налични данни за броя на наказаните, макар че се появиха и случаи на бойци, отказали да се борят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР