Руски военно-транспортен самолет Ил-76 се разби в Белгородска област, която

...
Руски военно-транспортен самолет Ил-76 се разби в Белгородска област, която
Коментари Харесай

Няма оцелели след авиокатастрофата с руски военно-транспортен самолет

Руски военно-транспортен аероплан Ил-76 се разруши в Белгородска област, която се намира на границата с Украйна., шест души екипаж и трима съпровождащи.

При случая няма оживели, оповестяват съветски медии. Руското министерство на защитата твърди, че самолетът е изумен с ракети.

Киев публично не е коментирал случилото се, а представител на основното разследващо ръководство съобщи, че за през днешния ден фактически е имало плануван продан на военнопленници, който не се е състоял.

Малко след 11 часа, в региона на село Яблоново, в граничната с Украйна, съветска Белгородска област се чува мощен звук, последван от детонация и огнено кълбо.

В покрайнините на селото се разрушава съветски военно транспортен аероплан Ил-76. Според съветски медии на борда му има 65ма украински военнопленници, трима съветски военни, които ги съпровождат и 6 души екипаж.

Няколко часа по-късно съветското министерство на защитата дефинира случая като " терористичен акт " и твърди, че той е дело на украинците.

" Днес, в 11:15 часа, киевският режим извърши терористичен акт, вследствие на което беше свален аероплан от военно-транспортната авиация на Русия. Той е изпълнявал курс Чкаловский-Белгород, на борда е имало украински военнослужещи за замяна. Самолетът е изумен от въоръжените сили на Украйна от региона на популации пункт Липци, Харковска област, благодарение на зенитно-ракетен комплекс. Радиолокационните системи на Русия за засекли изстрелването на две украински ракети ", съобщи Игор Конашенков, представител на Министерството на защитата на Русия.

Според ръководителя на военната комисия в съветската Дума - Андрей Картаполов, самолетите са били два - първият се разрушава, вторият също Ил-76, с още към 80 украински военнопленници, съумява да обърне.

" Ръководството на Украйна чудесно значеше за подготвяната замяна. То беше осведомено по какъв метод пленените ще бъдат превозени. Но самолетът Ил-76 е бил свален с 3 ракети от комплексите Пейтриът или Ирис-Т. Разбирате ли за каква степен на цинизъм приказваме - да сразяващ личните си жители, личните си бойци, които е трябвало да бъдат освободени ", добави Андрей Картаполов, народен представител, ръководител на военната комисия към Народното събрание.

Главният редактор на прокремълската медия RT, Маргарита Симонян, разгласява в Телеграм документ, за който твърди, че е лист с военнопленниците на борда на разрушилия се аероплан. Проверяваме и откриваме цялата налична информация по случая, сподели началникът на Връзки с обществеността на украинските въоръжени сили. Украински медии цитират в Телеграм Андрей Юсов от Главното разследващо ръководство към военно министерство, съгласно който за през днешния ден фактически е била планувана замяна на военнопленници.

" Мога да установявам, че плануваният за през днешния ден продан към този момент не е сбъднат ", добави Андрей Юсов.

Пред Ройтерс съветникът на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, сподели, че е належащо време, с цел да се обясни и изследва цялата информация. BBC специалисти, анализирали фрагментите от злополуката, считат, че самолетът е бил изумен във въздуха.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР