Руски военни блогъри изразиха съмнения относно видео, показващо министъра на

...
Руски военни блогъри изразиха съмнения относно видео, показващо министъра на
Коментари Харесай

Руски военни блогъри се съмняват в автентичността на видео с Шойгу: Може да е deep fake

Руски военни блогъри показаха подозрения по отношение на видео, показващо министъра на защитата Сергей Шойгу да заседава с други командири в зоната на дейните бойни дейности в Украйна, заяви ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Видеото, което нямаше тон и продължава 47 секунди, беше пуснато в обществената мрежа Телеграм след небрежно завършилия протест на шефа на наемниците от " Вагнер ” Евгений Пригожин. Министерството на защитата заяви, че Шойгу е посетил един от щабовете на фронта. Не беше дадена информация по кое време е бил изработен видеозаписът.

Малко след публикуването на видеото съветски военни блогъри обявиха, че по техни преценки записът е бил изработен преди събитията с размириците. Такава беше оценката на канала " Рибар ” в Телеграм.

ДПА напомня, че Шойгу не се е появявал обществено, откогато Пригожин стартира протеста в петък през нощта и за малко окупира град Ростов на Дон. Агенцията също по този начин отбелязва, че и началникът на генералния щаб, военачалник Валерий Герасимов също не е правил изказване през тези изнервили страната часове.

Пригожин нееднократно насочи съществени рецензии както против Шойгу, по този начин и против Герасимов, за неприятно управление, което уточни като аргументация за ориентиране на наемниците на " Вагнер ” към Москва за събаряне на некомпетентното военно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР