Руски въздушни удари удариха Киев, докато Москва твърди, че е свалила украински дрон

...
Експлозии разтърсиха украинската столица Киев в петък, когато украинската противовъздушна
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха украинската столица Киев в петък, когато украинската противовъздушна отбрана отговори на сутрешните руски въздушни удари.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза в публикация в Telegram, че никой не е ранен, но фрагменти от ракета са паднали върху територията на детска болница.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че Русия е изстреляла хиперзвукови ракети "Кинжал" над района на Киев, докато украински официални лица казаха, че противовъздушната отбрана на столицата работи, съобщи агенция Ройтерс.

Украинските власти бяха издали общонационална въздушна тревога преди атаката.

Администрацията на Байдън в четвъртък поиска от Конгреса да предостави допълнителни 13 милиарда долара спешна помощ за отбрана на Украйна, докато войната бушува.

Русия атакува украински градове далеч от фронтовите линии през цялата си война, често удряйки цивилни цели, атаки, които според Киев са умишлени. Москва отрича умишлено да е атакувала цивилни.

В петък Русия заяви, че е унищожила украински дрон над западните покрайнини на Москва, последната от нарастващия брой въздушни атаки срещу столицата.

„Този ​​следобед опитът на режима в Киев да извърши терористична атака с помощта на безпилотен летателен апарат срещу обект в Москва беше осуетен“, каза министерството на отбраната, като добави, че няма щети или жертви в резултат на инцидента.

Атаката в петък беше последната от поредица украински дронове, насочени към Москва през изминалата седмица. До голяма степен пощадена в ранната част на конфликта, столицата претърпя скок на атаките през последните месеци.

„Дронът беше електронно деактивиран и се разби в гора в западната част на Москва“, министерството на отбраната казах.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че отломки са паднали в насипа Карамишевская, където работят службите за спешна помощ.

Международното летище Внуково временно въведе ограничения, но те бяха премахнати в рамките на един час, съобщи държавната информационна агенция РИА Новости.

В четвъртък Русия каза, че е свалила два дрона, насочени към Москва, ден след като други два бяха унищожени при приближаване.

В началото на този месец офис блок в главния бизнес район на столицата беше ударен два пъти в рамките на дни от отломки от свален дрон.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР