Руски вътрешни източници твърдят, че вътрешният кръг на Кремъл отново

...
Руски вътрешни източници твърдят, че вътрешният кръг на Кремъл отново
Коментари Харесай

ISW: Поредни несъгласия относно мобилизацията в Русия

Руски вътрешни източници настояват, че вътрешният кръг на Кремъл още веднъж интензивно не е склонен по отношение на нуждата от и подготовката за втора вълна от аварийна готовност преди полугодишния есенен наборен цикъл, който стартира на 1 октомври. Руски канал в Telegram с хипотетични връзки с Руски източници по сигурността настояват, че определени съветски чиновници съществено се приготвят за втора вълна от аварийна готовност и се надяват да проведат друга аварийна вълна през есента.

Важно е да се прави разлика сред естествената наборна военна работа в Русия на всеки полугодие, широкомащабна готовност в запас като тази, която докара повече от 300 000 резервисти в съветските въоръжени сили през есента на 2022 година, криптомобилизации, които вкарват резервисти в действие при по-малък брой за дълъг интервал от време и разнообразни опити за поощряване или принуждаване на руснаците да подпишат видимо доброволни контракти с съветската войска. Каналът твърди, че съветските публични лица желаят да активизират сред 170 000 до 175 000 резервисти и да реалокират есенната наборна дата от 1 октомври до 1 ноември, с цел да се съобразят с процесите на готовност на запаса, като в същото време организират " готовност по контракт ", с цел да наемат спомагателни 130 000 чиновници за договорна работа, употребявайки насилствени ограничения.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за хода на бойните дейности в Украйна.

Каналът твърди, че мощна група от " ястреби-силовици " също предлага по-строги ограничения за готовност на запаса, като да вземем за пример ограничение на приемането на отсрочвания от готовност на избрани лица, което провокира огромни различия с чиновници в съветската президентска администрация. Каналът твърди, че президентската администрация се опасява от отговор на сходни ограничения от други съветски чиновници и съветското общество като цяло.

Тези проекти, оферти и различия не са нови и не демонстрират, че съветският президент Владимир Путин в последна сметка е решил да организира втора вълна на готовност на запаса в близко бъдеще. Преди това ISW видя увеличение на полемиките по отношение на подготовката за готовност на запаса и спекулациите в навечерието на пролетния наборен цикъл по-рано през 2023 година

Избрани съветски чиновници също предложиха по-драматични ограничения за готовност, които не се материализираха.

Путин също по този начин акцентира процентите на набиране на съветски военнослужещи по контракт, когато отговаряше на въпроса за евентуалната втора мобилизационна вълна на запаса на Източния стопански конгрес на 12 септември.

Отговорът на Путин не слага безусловно осведомителни условия за подготовка на съветското общество за насилствена готовност и вместо това може да подскаже неговия ангажимент към настоящите практики за крипто готовност. Всяка нова вълна от готовност на запаса зависи от Путин.

Путин също ускори няколко шаблонни осведомителни интервенции, лъжливо оформящи украинската контраатака като несполучливо начинание и упрекна Украйна, че не желае да договаря по време на обръщението си на Източния стопански конгрес. Путин съобщи, че украинската контранастъпление не е довела до съответни резултати и показа евентуално доста повишени цифри на декларираните загуби на украински личен състав и съоръжение.

Путин също упрекна Украйна, че не желае да договаря, и съобщи, че Русия не може да се стреми към преустановяване на военните дейности, до момента в който Украйна преследва контраатака, като по този метод предизвиква дългогодишна съветска осведомителна интервенция, която се стреми да упрекна Украйна като страна, незаинтересована от договарянията, с цел да подкопават триумфите на украинското полесражение и понижават интернационалната поддръжка за Украйна, както ISW заяви по-рано.

Украинските сили продължиха настъпателните интервенции в Донецка и Запорожка области на 12 септември и съгласно известията са напреднали южно от Бахмут и Роботине. Украински военни източници обявиха, че украинските сили водят дейни настъпателни дейности край Клишчиевка (6 км югозападно от Бахмут).

Украинският общоприет щаб също по този начин съобщи, че украинските сили са постигнали спомагателни триумфи на юг и югоизток от Роботине (на към 13 км южно от Орихов). Говорителят на украинската Таврийска група сили полковник Александър Щупун разясни, че украинските сили са напреднали сред 300-500 метра южно и югоизточно от Роботине.

Украинският боен медиен център означи, че съветските сили от ден на ден изтеглят запаси от дълбочината на съветската територия към фронтовата линия в Украйна от боязън от украински пробив.
 Ким Чен-ун се насочва към космодрума
Ким Чен-ун се насочва към космодрума " Восточний "

Там евентуално ще се срещне с съветския президент

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде в Приморски завършек на 12 септември и ще се срещне с Путин през идващите дни, с цел да разиска даването на севернокорейски артилерийски муниции на Русия. При идването си в Русия Ким се срещна с съветския министър на естествените запаси и екологията Александър Козлов и с губернатора на Приморския край Олег Кожемяко.

Пътуването на Ким до Русия е първото му известно пътешестване отвън Северна Корея след пандемията COVID-19.

ISW ще продължи да следи развиването в навечерието на срещата и ще рапортува за наличието на срещата, откакто стане налично.

Съобщава се, че съветските управляващи са коригирали системите за противовъздушна защита към Москва в светлината на неотдавнашните увеличени удари с дронове против града, евентуално частично с цел да смекчат недоволствата в съветското осведомително пространство по отношение на неефективността на противовъздушната защита към столицата. Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) съобщи, че съветските управляващи са преместили системи за противовъздушна защита с дребен и междинен обхват, в това число системите Pantsir-S1, на високи позиции към град Москва, с цел да насочват дронове.

Министерството на защитата на Обединеното кралство означи, че тези корекции евентуално имат за цел да покажат образно на популацията, че съветските управляващи подхващат стъпки за битка с все по-честите удари с дронове в съветския гръб, изключително в Московска област.

ISW по-рано заяви, че съветски източници са се оплакали от неспособността на противовъздушната защита на Москва да спре сходни удари с дронове, като някои упрекват непосредствено кмета на Москва Сергей Собянин и неговата администрация.

Кола умъртви съветски блогър в окупирания град Донецк на 11 септември. Руският блогър Генадий Дубовой умря, откакто кола го блъсна, до момента в който пресичаше пътя, а някои други съветски милиблогъри скърбяха за гибелта на Дубовой.

Смъртта на Дубовой идва на фона на продължаваща акция на Кремъл и съветското Министерство на защитата (МО) за цензуриране на съветски ултранационалистически милблогъри, чиито разкази и недоволства се отклоняват прекомерно надалеч от признатите публични разкази.

Дубовой неотдавна насочи рецензии против съветското държавно управление за отношението му към съветските бойни ветерани и някогашни бойци от групата Вагнер и неотдавна съобщи, че е направил крачка обратно от ултранационалистическото осведомително пространство заради настояванията да рапортува за " потвърждението на вашето като се базира на съветски публични лица заблуди ".

Дъбовой неотдавна уточни, че не е последовател на затворения ултранационалист и някогашен съветски офицер Игор Гиркин, чиито поддръжници в последно време бяха обект на публична и социална цензура.

Руски чиновници внесоха в съветската Държавна дума законопроект, който ще санкционира съветските военнослужещи, воюващи в границите на доброволчески въоръжени формирования, за загуба или съзнателно заличаване на военно съоръжение или доставки.
 Удължават следствието против Гиркин
Удължават следствието против Гиркин

Грози го присъда до 5 години затвор

Председателят на комисията по защита на Думата Андрей Картапалов и други депутати внесоха законопроекта, който планува, че доброволците понастоящем не носят финансова отговорност за загуба или съзнателно заличаване на военно имущество, за разлика от постоянния съветски боен личен състав, макар че получават военно съоръжение от съветското министерство на защитата. (МО). Законопроектът евентуално е част от продължаващите съветски старания за консолидиране на съветски нередовни въоръжени формирования в съветските въоръжени сили.

Руски вътрешен източник твърди, че умрелият финансист на " Вагнер " Евгений Пригожин е взел участие в освобождението на богати пандизчии и незаконни босове от пандиза под претекст, че ще отидат да се бият в Украйна.

Източникът твърди, че богати и авторитетни пандизчии могат да си купят условно освобождение в подмяна на изказванието, че са взели участие в бойни дейности в Украйна. Източниците настояват, че пазарът за покупки на условно освобождение наподобява е спрял след гибелта на Пригожин.

Руските окупационни чиновници не престават да депортират деца от окупирани региони на Украйна в Русия под прикритието на развлекателни стратегии. Източник, обвързван с окупационната администрация на Херсонска област, заяви на 12 септември, че 37 деца от Скадовския регион на окупираната Херсонска област са отишли на 21-дневна " развлекателна почивка " в Република Кабардино-Балкария и ще получат здравна и психическа помощ в " Рехабилитационен център " Дъга ".

Окупационният източник разгласява фрагменти на децата, съпроводени от човек във военна униформа, което допуска, че съветските сили за сигурност следят сходни " пътувания ". ISW продължава да прави оценка, че всяко извеждане на деца от родината им по време на военни спорове от страна на окупационната мощ по своята същина е наложително и затова по своята същина депортиране и нарушаване на интернационалното право.

Това известие трансформира оценката на ISW от 8 септември, че самолетът евентуално е прехвърлял военни материали и/или личен състав към съветските позиции в Крим. Иран обаче продължава да доставя на Русия военно съоръжение по други направления, като Каспийско море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР