Руски учени са разработили проект за модернизиране на междуконтинентални балистични

...
Руски учени са разработили проект за модернизиране на междуконтинентални балистични
Коментари Харесай

Русия ще унищожава астероиди с балистични ракети

Руски учени са създали план за модернизиране на междуконтинентални балистични ракети за да се унищожават галактически тела с диаметър 20-50 метра, рискови за Земята.

Русия има желание да тества усъвършенстваните си балистични ракети върху метеорита Апофис, който през 2036 ще се приближи оптимално покрай Земята, заяви ТАСС, базирайки се на Сабит Саитгараев, водещ теоретичен помощник на конструкторското ракетно бюро.

„ Повечето ракети, работят на гориво, чието зареждане стартира 10 дни преди старта. Те не са подобаващи за заличаване на астероиди, сходни по мярка с Челябинския, които се откриват в границите на няколко часа до приближаването им до Земята. За тази цел са по-удобни междуконтиненталните балистични ракети, които би трябвало да се модернизират. Една такава усъвършенствана ракета, да вземем за пример, бихме могли да тестваме върху метеорита Апофис, който през 2036 ще приближи на минимално разстояние от Земята “, – изяснява Саитгараев претекстовете на екипа си.

По думите на конструктора е належащо на междуконтиненталната ракета да се инсталира в допълнение ускорителен блок, който би разрешил да се усили обсега на ракетата.

„ Технологиите, които са ни нужни за модернизацията, към този момент имаме “, – съобщи Саитгараев.

Саитгараев съобщи, че за модернизацията на междуконтиненталните балистични ракети ще са нужни няколко милиона $ и позволение от управляващите. Той не прецизира, налични ли са тези средства и позволение за плана, само че означи, че работата към този момент е започнала

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР