Руски прокурори са поискали от Министерството на правосъдието да обяви

...
Руски прокурори са поискали от Министерството на правосъдието да обяви
Коментари Харесай

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски прокурори са поискали от Министерството на правораздаването да разгласи Алла Пугачова, наричана " кралицата на руската поп музика ", за " задграничен сътрудник ", заяви държавната съветска осведомителна организация РИА, представена от организация " Ройтерс ".

Преди да разкритикува пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, Пугачова беше топло приветствана както от Владимир Путин, по този начин и от неговия предходник Борис Елцин.

Още преди близо две години самата естрадна певица прикани съветското министерство на правораздаването да я " запише в редиците на задграничните сътрудници ".

„ Моля ви да ме запишете в редиците на задграничните сътрудници на моята обичана страна, тъй като съм солидарна с моя брачен партньор, почтен, заслужен и откровен човек, същински и безкористен родолюбец на Русия, който желае разцвет на Родината, кротичък живот, независимост на словото и преустановяване на гибелта на нашите деца за илюзорни цели, които ни вършат страна новобранец и усложняват живота на нашите жители. "

Съпругът на певицата е известният комедиант Максим Галкин, който съветското министерство на правораздаването към този момент вкара в листата на задграничните сътрудници.

46-годишният Галкин намерено осъди дейностите на съветската войска в Украйна и преведе хонорарите си от поредност от концерти в Израел в помощ на украинските бежанци.

През юли 2022 година Русия разшири понятието " задграничен сътрудник ", като за подобен се счита всеки, който е " под задгранично въздействие ". Определението планува лишаване на необятен кръг от права на жителите, оповестени за сътрудници.

Те не могат да преподават в държавни учебни заведения, да провеждат обществени прояви, да стават членове на изборни комисии, да употребяват опростената система за данъчно облагане, да заемат постове, които изискват достъп до държавна загадка, да употребяват държавно финансиране за креативна активност, да водят просветителна активност измежду малолетни други

Преди новия закон, подписан от Владимир Путин, за задграничен сътрудник се смяташе лице, получавало пари от чужбина, даже и парите да са идвали от член на фамилията.

Първоначалният текст на закона е гласуван през 2012 година с аргумента, че обществото би трябвало да знае какво е финансирането на хора, стоящи зад разнообразни дела, само че тогава разпоредбите засягаха само неправителствените организации.

Впоследствие репресивните законови текстове започваха да обгръщат медии и обособени физически лица. Разширяват се глобите, размерът на санкциите и наказванията. Въведен е още указател на " задграничните сътрудници ", както и задължението те да се записват като компании, плащайки по-високи такси, налози и режийни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР