Руски прокурор поиска в четвъртък присъда от седемгодини затвор за

...
Руски прокурор поиска в четвъртък присъда от седемгодини затвор за
Коментари Харесай

Руски съд иска 7 години затвор за опозиционен политик

Руски прокурор изиска в четвъртък присъда от седемгодини затвор за общински консултант от Москва, упрекнат, че е подлагал на критика военната интервенция на Русия в Украйна.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Алексей Горинов, 60-годишен правист по обучение, беше задържан в края на април за разпространение на " умишлено погрешна информация " за съветската войска и в този момент е обвиняем. Горинов е първият определен член на опозицията, който е изправен пред пандиза поради рецензии към военната акция на Москва в Украйна.

Обвиненията са повдигнати по силата на ново законодателство, което разрешава отнемане от независимост за дискредитиране на съветската войска и е част от възходящите старания на Москва да потуши последните следи от инакомислие.

В речта си пред Мешчанския областен съд в Москва прокурорът упрекна Горинов, че подкопава " престижа на въоръжените сили " и се управлява от " политическа ненавист ", заяви публицист от Агенция Франс Прес.

Горинов се изрече против военната интервенция на Москва в Украйна по време на работна среща през март, която беше записана на видео и е налична в YouTube. По време на речта си той сложи под въпрос проектите за конкурс за изкуство за деца в неговия изборен регион, до момента в който " всеки ден деца умират " в Украйна .

В четвъртък той още веднъж се изрече против това, което Кремъл дефинира като " специфична военна интервенция ".

" Без значение по какъв начин я наричате, войната е най-мръсното, най-подлото нещо, което съществува ", сподели той. " Защо доста от моите сънародници се усещат засрамени и отговорни? Защо толкоз доста от тях напуснаха? ", добави той, визирайки бягството на демократично настроени руснаци от страната.

Няколко десетки души излязоха да поддържат Горинов, в това число брачната половинка и сестра му. Дмитрий Фьодоров, 50-годишен програмист, съобщи, че обвиняванията против Горинов са " противозаконни " и го разказа като " добър човек и добър юрист ".

Руското общество се унищожава от исторически репресии против инакомислието, които се ускориха, откакто на 24 февруари президентът Владимир Путин изпрати войски в Украйна.

Критиката на съветската военна интервенция в Украйна на процедура е неразрешена в страната. През март Русия одобри закон, който планува затвор до 15 години за разпространение на погрешна информация, целяща да дискредитира военните ѝ сили .

В сряда Народното събрание вкара строги затворнически присъди за апели да се работи против националната сигурност и наказателна отговорност за поддържане на " поверително " съдействие с чужденци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР