Настоящият ляв кмет на Будапеща Гергели Карачони спечели изборите срещу

...
Настоящият ляв кмет на Будапеща Гергели Карачони спечели изборите срещу
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Терзиев да поиска нови избори

Настоящият ляв кмет на Будапеща Гергели Карачони завоюва изборите против самостоятелния претендент Давид Витези, подсилен от партията на Орбан, предходната неделя с едвам 300 гласа. Това написа в обществените мрежи някогашният социалист Георги Кадиев.

Витези оспори избора и изиска наново броене, което бе направено от Избирателната комисия и разликата се сви до едвам 41 гласа, което е 0.005% от гласувалите. Все отново, Избирателната комисия разгласи Карачони за определен кмет на Будапеща, втори мандат. 

Вместо да одобри мандата, Карачони предложи повтаряне на изборите. И не просто го предложи, а насочи искане до Върховния административен съд да анулира изборите и да насрочи нови, с аргумента, че „ демократичната легитимност на изборите зависи от достоверността на резултата “.

Сега да попитам цялата „ демократична общественост “ и Васил Терзиев, откакто има толкоз подозрения в достоверността на резултата от кметските избори в София, подготвени ли са да създадат същото? Или ще ни изясняват какви страшни демократи са и ще се крият в кметството?

По това ще ги познаете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР