Картата на световното население от милионери се прекроява отново. Китай

...
Картата на световното население от милионери се прекроява отново. Китай
Коментари Харесай

Милионерите бягат от Китай и Великобритания - кои са европейските страни, които ще превлекат най-много богаташи през 2024?

Картата на международното население от милионери се прекроява още веднъж. Китай е преди всичко по емиграция на милионери, като страната ще изоставен над 15 000 богаташи още тази година. Очаква се Обединеното кралство също да регистрира невиждана загуба от 9 500 милионери през 2024 година Това значи, че съгласно прогнозите толкоз милионери ще мигрират от страната. 

За трета поредна година ОАЕ пък наподобява ще заеме първо място като притегателна за благосъстояние в света, с рекордните 6700 богати мигранти, които се чака да се върнат в Емирствата до края на годината, със доста предстоящи притоци на милионери от Обединеното кралство и Европа. Това се показва в отчета за частното благосъстояние на Henley за 2024 година, оповестен от консултантската компания за интернационална миграция и вложения Henley & Partners. Проучването се концентрира върху хора с капиталово благосъстояние от 1 милион щатски $ или повече, които се реалокират, както и броят на емигриралите от дадена страна.
 13 града, в които популацията от милионери се усилва най-бързо през последната година
13 града, в които популацията от милионери се усилва най-бързо през последната година

Има и два европейски града в класацията

Както споменахме, Китай още веднъж е на път да стане най-големият губещ милионери в международен мащаб, с предстояща загуба от 15 200 милионери тази година (в съпоставяне с 13 800 през 2023 г.). Индия се спря на третото място благосъстоянието си, тъкмо след Обединеното кралство с едвам 4300 милионери, които се чака да изоставен страната през 2024 година (в съпоставяне с 5100 предходната година).

Цунамито от милионери, избягали от Русия след експлоадирането на войната в Украйна, наподобява понижава, като единствено 1000 се чака да се реалокират тази година ( спрямо 8500 през 2022 година и 2800 през 2023 г.).

Като цяло 128 000 милионери се чака да се реалокират по целия свят тази година, засенчвайки предходния връх от 120 000, подложен през 2023 година В доста връзки тази огромна миграция е водещ знак, сигнализиращ за дълбока смяна в световния пейзаж, благосъстоянието и властта.

Най-големите любимци на милионерите през 2024-а

С привлекателния нулев налог върху приходите, златни визи, първокласен метод на живот и стратегическо местонахождение, ОАЕ се утвърдиха като дестинация номер едно в света за милионери, които търсят нов дом. Емирствата би трябвало д а се готвят за положителни вести - щепосрещнат рекорден приток от 6 700 души единствено тази година, и то милионери. Очаква се приток на по-голям брой британци и европейци - Емирствата притеглят съвсем два пъти повече милионери от Съединени американски щати, които е се чака да се посрешнат 3800 милионери през 2024 година

Сингапур заема 3-то място още веднъж тази година с приток от 3500 милионери, до момента в който постоянно известните дестинации за мигриращи милионери Канада и Австралия до следват на 4-то и 5-то място с надлежно от 3200 и 2500 души богаташи.

Европейските фаворити

Това са Италия (+2200), Швейцария (+1500). Интересно е, е и наша съседка влиза в класацията - това в Гърция (+1200). Милионерите обичат и Португалия (+800), която попада в тазгодишния топ 10, дружно с Япония, която е на път да одобри 400 богати мигранти, ненапълно поради ускоряващата се наклонност на китайци да се местят в Токио, която стартира след пандемията.
 Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те
Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те

Наша прилежаща страна е от най-предпочитаните за ново местоживеене от богатите хора

Кои страни отпадат?

Израел е изпаднал от листата с най-желани дестинации за миграция потоци за първи път. Това е огромен поврат, тъй като Израел е класиран измежду 10-те най-хубави дестинации за мигриращи милионери от няколко десетилетия., Но продължаващата война освен разруши имиджа на Израел като несъмнено леговище, само че и заплаши да засенчи икономическите му индикатори.

От Henley & Partners показват, че през последните 12 месеца са имали рекорден брой запитвания по отношение на престояване и поданство по капиталови стратегии от близо 200 разнообразни страни. Двете най-големи националности, които сега подтикват търсенето, са американците и индийците, като британците, филипинците и южноафриканците остават в топ 10, без смяна последните години.

Що се отнася до най-търсените стратегии за престояване, Португалия остава известен избор през 2024 година макар прекратяването на капиталовата си алтернатива, обвързвана с недвижими парцели, както и програмата за златна виза в Гърция и престояване посредством инвестиция в Испания стратегия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР