Руски политик от Санкт Петербург поиска от прокуратурата да разследва

...
Руски политик от Санкт Петербург поиска от прокуратурата да разследва
Коментари Харесай

Руски политик сезира прокуратурата, защото Путин казал думата „война” за конфликта в Украйна

Руски политик от Санкт Петербург изиска от прокуратурата да проверява съветския президент Владимир Путин за това, че е употребявал думата " война ", с цел да опише спора в Украйна, обвинявайки ръководителя на Кремъл, че е нарушил личния си закон, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Путин от месеци назовава съветското навлизане в Украйна " специфична военна интервенция ". Той подписа през март тази година закони, които плануват огромни санкции и затвор за дискредитиране или умишленото разпространение на погрешна информация за въоръжените сили, което излага на риск от правосъдно гонене хора, наричащи войната с същинското ѝ име.

Путин обаче се отклони от нормалния си език, казвайки пред публицисти: " Нашата цел не е да въртим колелото на военния спор, а таман в противен случай, да сложим завършек на тази война “.

Макар да счита, че правното деяние, което е подхванал, може да не докара до нищо, Никита Юферев, опозиционен член на градския съвет в родния на Путин Санкт Петербург, въпреки всичко е сторил това, с цел да разобличи " фалша " на системата, предава Българска телеграфна агенция.

" За мен е значимо да направя това, с цел да привлека вниманието към несъгласието и несправедливостта на тези закони, които той (Путин) приема и подписва, само че с които самият той не се преценява ", сподели Юферев за Ройтерс.

" Мисля, че колкото повече приказваме за това, толкоз повече хора ще се усъмнят в неговата почтеност, безпогрешност и толкоз по-малка ще бъде поддръжката за него ".

В отворено писмо Юферев желае от основния прокурор и вътрешен министър да държат Путин виновен по закона за разпространяване на подправени вести за дейностите на съветската войска.

Юферев, изискал Ройтерс да не разкрива местоположението му, сподели, че критици на Путин, които обществено нарекоха войната с същинското ѝ име, са понесли сурови санкции.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР