Руски олигарси са предложили на западните правителства да отменят санкциите

...
Руски олигарси са предложили на западните правителства да отменят санкциите
Коментари Харесай

Руски олигарси предлагат Западът да ги извади от черния списък в замяна на помощ за Украйна

Руски олигарси са предложили на западните държавни управления да анулират глобите против тях в подмяна на принос към възобновяване на Украйна, оповестява Асошиейтед прес, като се базира на свои източници.

Имена на въпросните олигарси не се загатват.

Бизнесмените са създали предлагането на канадския министър на финансите Криста Фрийланд, която е работила като публицист в Москва през 90-те години и има връзки в Русия. Новината Фрийланд е съобщила на среща с сътрудниците си от Г-7 предходната седмица.

Според един от източниците на АП в полза на Запада е съветските олигарси да се дистанцират от съветския президент Владимир Путин, до момента в който финансират Украйна. Украинските управляващи са осведомени с тези диалози, разгласи Фрийланд.

Заради съветската инвазия в Украйна редица западни страни постановиха наказания на едри съветски предприемачи, в това число и на такива, които живеят отвън рамките на Русия. Някои от тях - Михаил Фридман и Пьотр Авен, обществено се оплакаха, че са включени в черния лист несправедливо, защото нямат въздействие върху Путин.

Украинският президент Володимир Зеленски предложи да се сътвори механизъм за обезщетяване на жертвите на съветската войска посредством конфискуване на конфискувани съветски активи в чужбина. Подобна опция се разисква и от Европейската комисия./Факти
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР