Руски обстрел уби 15 цивилни в южния украински град Херсон,

...
Руски обстрел уби 15 цивилни в южния украински град Херсон,
Коментари Харесай

Руски обстрел уби 15 цивилни жители на Херсон

Руски обстрел умъртви 15 цивилни в южния украински град Херсон, оповестиха публични лица, до момента в който инженерите в цялата страна се пробват да възстановят отоплението, водоснабдяването и електрозахранването в огромните градове.

В цялата страна съветските въздушни удари през последните седмици сринаха енергийната инфраструктура на Украйна.

Два дни след целенасочените съветски удари по енергийната инфраструктура на Украйна президентът Володимир Зеленски съобщи, че повече от шест милиона семейства в страната към момента са наранени от спирания на електрозахранването.

Националната енергийна компания на страната, " Укренерго ", съобщи късно нощес, че в мрежата към момента има 30% недостиг, като техниците й работят " непрекъснато " за възобновяване на електрозахранването.

Атаката против Херсон - основен югоизточен град, неотдавна отвоюван от украинските сили, бе най-смъртоносната съветска бомбардировка през последните дни.

Общо " 15 поданици са починали и 35 са ранени, в това число едно дете, вследствие на вражеския обстрел ", съобщи формалният представител на града Галина Лугова. Тя добави, че са развалени няколко " частни къщи и високи здания ".

" Руските нашественици са разкрили огън по жилищния регион с голям брой ракетни установки. Голяма постройка се възпламени ", съобщи Ярослав Янушович, шеф на военната администрация в Херсон./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР