Руски медии съобщават, че в Южна Русия частите на вътрешните

...
Руски медии съобщават, че в Южна Русия частите на вътрешните
Коментари Харесай

Пригожин се вдигна срещу Шойгу, съобщава се за сражения с армията

Руски медии оповестяват, че в Южна Русия частите на вътрешните войски Росгвардия са в нараснала подготвеност, както и структурите на контраразузнаването ФСБ и на министерството на вътрешните работи.

В канали в " Телеграм " се оповестява за сражения на някои " тилови лагери " на наемниците с съветската войска, само че има и изказвания, че никой не вижда някакво придвижване на части и от двете страни. Реакциите на известни водачи на националистическите среди са, че по-скоро Пригожин прави инсценировка в интерес на някого, само че по този начин или другояче сходни дейности в тила на съветската войска по време на война са равносилни на изменничество и би трябвало да бъдат осъдени по съответния метод.

 

От Кремъл оповестяват, че президентът Владимир Путин е известен " за обстановката " и се " взимат съответните ограничения ". Достъпът до целия кремълски комплекс е блокиран.

От Министерството на защитата дефинираха думите на Пригожин като провокация, а в Националния антитерористичен център споделиха, че обвиняванията му нямат никакви учредения. " Във връзка с тези изказвания Федералната работа за сигурност заведе наказателно дело във връзка апел към въоръжен бунт. Настояваме неотложно да бъдат прекъснати незаконните дейности ", се споделя в известието.

 

В Наказателния кодекс на Русия има член 279 " Въоръжен бунт ", в който се споделя:

" Организирането на въоръжен бунт или интензивно присъединяване в него за събаряне или насилствена смяна на конституционния ред на Руската федерация или нарушение на териториалната целокупност на Руската федерация - се санкционира с отнемане от независимост за период от дванадесет до двадесет години ". Поне от 2016 година няма произнесена присъда по този член. През 2013 година по него е наказан пенсионираният полковник от ГРУ Владимир Квачков.

 

Няколко канала в " Телеграм ", известни с източниците в органите на реда и силовите структури, оповестяват:

В Москва е въведен в действие План " Крепост ", московските сили за сигурност импровизирано са приведени в нараснала подготвеност, управлението е инструктирало чиновниците на реда " да поддържат връзка с всички, да не вървят на никое място ". Планът е незабавно събиране на личния състав и вдишване на надзор върху изключително значими обекти на правоприлагащите органи. Планът планува и подготвеност за отразяване на външна офанзива.
 

Източник на Би Би Си, непосредствен до съветските спецслужби, споделя, че по автомагистралата Москва-Воронеж-Ростов на Дон елементи на ФСБ с поддръжката на СОБР (специални елементи за бързо реагиране на войските на Националната гвардия) са издигнали контролни постове. На дежурните е подредено да открият огън " при положение на опасност ". В същото време техниката е в режим на подготвеност в гаражите и поделенията, само че частите към момента не са получили заповед за нейното напредване.
 

" Крепост " е разгласен и в редица полицейски ръководства в Ростовска област. Служителите са нащрек. Проучва се дали паниката е подготвителна и какви са аргументите за нея. В Ростов на Дон след изказването на Пригожин почнали да въоръжават наборници, които чакат да ги натоварят на бронетранспортьори. 

Как стартира всичко

Конфликтът избухна след серия къси аудиосъобщения от Пригожин, в който той яростно декларира, че министърът на защитата скрито дошъл в Ростов на Дон, с цел да подреди ракетни и хеликоптерни удари по лагерите на " Вагнер ", след което " избяга " Той е споделил да бъдат скрити по моргите в региона телата на две хиляди съветски военни, с цел да не научи народът какъв брой огромни са загубите, добави той. " Действията ни по никакъв метод не пречат на съветските войски ", сподели още Пригожин и даде обещание, че откакто приключат, се връщат на фронта в Украйна.

" Тези, които унищожиха нашите момчета, които унищожиха живота на доста десетки хиляди съветски бойци, ще бъдат осъдени. Призовавам никой да не оказва опозиция ", продължи той.

 

" Съветът на командирите на ЧВК " Вагнер " взе решение. Злото, което носи военното управление на страната, би трябвало да бъде спряно. Пренебрегват живота на бойците, не помниха думата " правдивост " и ние ще я върнем. Затова тези, които унищожиха нашите момчета през днешния ден, тези, които унищожиха десетки, доста десетки хиляди животи на съветски бойци, ще бъдат осъдени. "

 

" Ние сме 25 хиляди и ще разберем за какво е целият безпорядък в страната. Други 25 хиляди се чакат като тактически запас, а стратегическият запас е цялата войска и цялата страна...Всички, които желаят, се включват. Трябва да сложим завършек на тази неразбория. (...) Всеки, който се съпротивлява... Ще приемем, че това е опасност - и ще унищожаваме неотложно. Включително всички трудности по пътя ни и всеки аероплан, който забележим над главите си. Моля всички да запазят успокоение, да не се поддават на провокации, да останат по домовете си. Препоръчително е да не излизате на открито по пътя на нашия маршрут ", сподели още той без да изяснява накъде счита да се движи " Вагнер "  

 

Източници на работещото от чужбина рускоезично издание Meduza, близки до Кремъл, реагирали на изказванията на Пригожин " най-вече с нецензурни думи ". " Ясно е, че той не е съгласувал нищо с президентската администрация. Сега президентът се доверява на управлението на Министерството на защитата, контранастъплението (на Украйна) се оказа не толкоз ужасно нещо. Във всеки случай по този начин се предават нещата на открито. Дали Пригожин се координира с някаква властова конструкция или персонално с Путин за някакви непредвидени стъпки, не знам ", споделя един от събеседниците, близки до президентската администрация.

Друг източник счита, че Пригожин " може да блъфира " и че неговите войнствени закани няма да доведат до действителни дейности: " Той си е изгубил мозъка ". В същото време събеседникът прецизира, че Пригожин е " непредсказуем и съвсем не предстои на надзор " и е на практика невероятно да се изчислят идващите му стъпки: " Ако той не блъфира, органите за сигурност ще се оправят със обстановката "

 Източник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР