Руски лекари публикуваха отворено писмо до руския президент Владимир Путин,

...
Руски лекари публикуваха отворено писмо до руския президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Лекари написаха отворено писмо на Путин с призив Навални да бъде лекуван

Руски лекари разгласиха отворено писмо до съветския президент Владимир Путин, в което настояват излежаващият присъда опозиционер Алексей Навални, който се разболя в пандиза, да бъде лекуван, съобщи ДПА.

В писмото, под което до през днешния ден на обяд са се подписали над 100 съветски лекари, се показва, че отводът да се даде лекуване на Навални нарушава съветската конституция.

Navalny aides voice fears for his health after prison faint
— Reuters (@Reuters)
Междувременно беше обявено за внезапно утежняване на здравето на политика от Москва Алексей Горинов, който беше първият, противопоставил се на войната против Украйна, и наказан за дискредитиране на съветската войска. 

През 2022 година Горинов получи 7 години затвор, откакто на съвещание на московския парламент прикани за минута безмълвие за „ жертвите на военната експанзия в Украйна “.

62-годишният Горинов е изправен в този момент пред нови обвинявания за „ оправдаване на тероризма “, тъй като разговарял с други пандизчии за войната.

Според юристите му Горинов, който е имал хронично белодробно заболяване, към този момент страда и от изострен бронхит. „ Алексей няма мощ даже да стои седнал на стол и да приказва. Падал е няколко пъти “, сподели негов юрист и посочи, че затворническите управляващи са отказали лекуване на неговия клиент.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР