Руски блогър претърпя значителни финансови загуби след като стана жертва

...
Руски блогър претърпя значителни финансови загуби след като стана жертва
Коментари Харесай

Блогър стана жертва на крипто обир в Бали

Руски блогър претърпя обилни финансови загуби откакто стана жертва на крипто грабеж, състоял се на територията на вилата му в Бали.

Извършителите, които са се маскирали като служители на реда са получили достъп до вилата на блогъра и са поискали ключовете за крипто портфейла му.

Блогърът е прочут с това, че показва екстравагантния си метод на живот в обществените медии. Той е бил физически атакуван, преди да бъде заставен да трансферира на нарушителите Биткойн на стойност над $284,000.

Той неотложно съобщил за случая на управляващите и е предал записи от камерите за видеонаблюдение, което в последна сметка е помогнало за залавянето на един от обвинените. По-късно обаче причинителят е освободен, а блогърът получил смъртни закани от нарушителите.

След това блогърът помоли индонезийските жители за помощ и поддръжка, защото той и брачната половинка му са подложени на опасност в Бали.

Този случай не е изолиран, защото повишаването на броя на потребителите на обществените медии, които показват търговията си с криптовалути , докара до голям брой грабежи през последните четири години.

Миналата година лондонската полиция в детайли разказа по какъв начин хиляди жертви са изгубили своите крипто притежания поради нарушители, които или са ги ограбили, или са откраднали телефоните им, откакто са получили данните им за вход.


 


Случаят на блогъра акцентира заплахите, с които вложителите могат да се сблъскат в изменчивия свят на криптовалутите. Експертите поучават крипто потребителите да пазят вложенията си в загадка и да заобикалят съхраняването на огромни количества криптовалута в един портфейл.

Създаването на частно пространство в телефона и потреблението на портфейл с няколко подписа, като Trezor и Coldcard също може да помогне за предотвратяване на вложенията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР