Руската валута отбеляза нов спад в сряда, за трети пореден

...
Руската валута отбеляза нов спад в сряда, за трети пореден
Коментари Харесай

Срив на рублата след новите US санкции

Руската валута означи нов спад в сряда, за трети следващ ден. След “черните ” понеделник и вторник, както ги нарекоха анализатори, след откриването на московската борса през вчерашния ден курсът на щатския $ доближи 64,76 рубли – най-високия от 5 декември 2016 година, а еврото се обменяше за 80,14 рубли, преминавайки бариерата от 80 за пръв път от март 2016 година, заяви РИА “Новости ”.

Като съществени аргументи за обезценяването на съветската валута експерти показват новата порция наказания на Съединени американски щати против съветски олигарси и компании (виж графиката – бел. ред.), както и възходящото напрежение към рецесията в Сирия и заканата на президента Доналд Тръмп, че Русия ще заплати висока цена за поддръжката си за сирийския президент Башар Асад.

 17_100

Обявените предходната седмица US наказания против съветски системообразуващи компании основават забележителна неустановеност за всички вложители, призна съветският вицепремиер Аркадий Дворкович.

Шефката на Централната банка на Русия Елвира Набиулина уточни, че новите ограничаващи ограничения на Съединени американски щати провокират съмнения на съветския пазар, само че увери, че стопанската система и финансовата сфера ще съумеят да се приспособяват. А министърът на икономическото развиване Максим Орешкин дефинира следващите наказания като “добър тест ” за макроикономическото създаване на Русия.

На доклада на държавното управление пред депутатите през вчерашния ден министър председателят Дмитрий Медведев успокои, че Русия ще се оправи и с следващите наказателни ограничения на Съединени американски щати. “Без подозрение ще се оправим с това напрежение. Научихме се по какъв начин да го вършим ”, отсече Медведев. А преди този момент даде обещание управляващите да поддържат компании, на които бяха наложени наказания.

Междувременно вложители стартират да се освобождават от присъединяване в съветски компании. Главният изпълнителен шеф на швейцарската минна компания и търговец на първични материали “Гленкор ” напусна директорския ръб на “Русал ”, която се застрашена от рецесия поради глобите.

А доста други съветски корпорации се притесняват да не попаднат в предстоящ черен лист, откакто в подобен към този момент се оказаха водещи компании, листвани на международни тържища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР