Руската тенисистка Дария Касаткина никога не е криела своята категорична

...
Руската тенисистка Дария Касаткина никога не е криела своята категорична
Коментари Харесай

Касаткина: Аз съм лесбийка, която е против войната; опасно е за мен да се върна в Русия

Руската тенисистка Дария Касаткина в никакъв случай не е криела своята безапелационна позиция срещу войната в Украйна, а също така през предходната година разгласи обществено своята друга ориентировка, признавайки, че има връзка с фигуристката Наталия Забиалко. Това провокира голям брой отрицателни реакции в родната ѝ страна, като неотдавна международната №10 дори сподели, че се усеща застрашена да се завърне в Русия поради своите изявления.

" В момента е рисково за мен да се завърна в Русия поради съществуващия режим там. Като човек, който е признал, че има друга ориентировка и неведнъж е декларирал позицията си срещу войната, няма метод да се върна там. Но ни минимум не скърбя за това. Когато войната стартира и всичко се трансформира в истински пъкъл, просто си споделих: " М*йната му на всичко ". Не можех да се укривам повече.

Исках да изразя своята позиция по отношение на войната и да разкрия моята полова ориентировка, което беше мъчно решение, имайки поради по какъв начин в страната, от която пристигам, лесбийките не са признати. Въпреки това усещах, че нося голям товар на раменете си, от който просто желаех да се отърва. Трябваше да понеса някои последици, само че единственото, което ме притесняваше, беше по какъв начин ще реагират родителите ми. Те обаче го одобриха доста добре и се гордеят с мен.

Преди да стартира войната, не оценявах опцията да се завърна в родината ми. Винаги съм желала да я напусна и да пребивавам в чужбина. Но когато нещо ти бъде отнето, едвам тогава осъзнаваш какъв брой мощно се нуждаеш от него. Определено мога да раздалеча държавното управление от страната като моя татковина, само че най-лошото е, че не знаем какво ни чака, когато войната завърши, и дали ще мога да се завърна там. Да бъда себе си, не беше елементарен избор ", признава рускинята.

Daria Kasatkina says she can’t go home to Russia bc she is gay & against the war:

“Now it’s dangerous for me to return home, given the existing regime. As someone with an unconventional orientation who condemns the war, there is simply no going back. I don`t regret it even 1% "
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР