Руската тенис федерация планира да проведе тазгодишното издание на Kremlin

...
Руската тенис федерация планира да проведе тазгодишното издание на Kremlin
Коментари Харесай

Русия планира да проведе Kremlin Cup без АТР и WTA


Руската тенис федерация възнамерява да организира тазгодишното издание на Kremlin Cup в Москва, макар че шампионатът бе публично отстранен от календара на ATP и WTA като част от реакцията след нашествието на Русия в Украйна.

Местната федерация получи възбрана за присъединяване в отборни шампионати, а тенисистите от страната се състезават под безпристрастен байрак.

Президентът на съветския тенис Шамил Тарпишев приказва пред Sport Express и разгласи, че проектите са шампионатът в зала да се организира, въпреки и в по-различен тип от нормалната конкуренция със мощно интернационално присъединяване.

Според него шампионатът ще бъде за съветски тенисисти и такива от „ другарски страни “. Като такива Тарпишев дефинира Беларус, Армения и Казахстан.

„ Няма да има пълноценна Kremlin Cup. Ще създадем открит шампионат на Русия с присъединяване на нашите спортисти и спортисти от другарски страни “, сподели легендата на съветския тенис.

Той добави, че в идващите седмици федерацията ще би трябвало да прегледа „ по какъв начин обстановката в света ще се развие “.

Не е ясно дали огромните звезди на съветския тенис като Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Анастасия Павлюченкова биха взели участие в сходна версия на шампионата в случай, че в това време ще има и публични шампионати. „ Можем ли да разчитаме, че Медведев и останалите ще играят в шампионата? Преди да, обсъждахме го. Сега би трябвало да търсим парични средства и база. “

Тарпишев сподели още, че е „ доста оптимистичен “ във връзка с опцията в даден миг да се организират шампионати в региона на Донбас, който Русия призна като Донецка национална република. „ Мисля, че е изцяло реалистично. Интересна концепция, само че това би трябвало да бъде координирано с АТР за дълъг интервал. Първо би трябвало да дадат утвърждение. Има общ смисъл в това – развиването на тениса в районите. Вече сме провеждали шампионати в Ханти-Мансийск. Ако ни разрешат да организираме шампионати в ДНР, тогава ще бъде допустимо да го създадем. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР