Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на ЗападаТова

...
Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на ЗападаТова
Коментари Харесай

Лавров: Действията на Русия в Украйна провалиха антируските планове на Запада

Руската специфична интервенция в Украйна провали антируските проекти на Запада

Това съобщи на обществена демонстрация в Москва външният министър на РусияСергей Лавров, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Президентът Владимир Путин целеше с тази интервенция "първо, да се подсигурява сигурността на хората в Донбас; и второ - да се отстранен заканите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на Украйна. Щом схванаха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - като че ли са пощръклели ", сподели Лавров.

Първият посланик на Москва изрази вяра, че бойните дейности против Киев ще приключат с подписването на всеобхватни документи по въпросите на сигурността, които ще плануват за Украйна статус на неутрална страна, означават ТАСС и РИА Новости. "Тези задания са безусловно законни и разбираеми ", съобщи висшият посланик.

Според него обаче се усеща по какъв начин Съединени американски щати "държат за ръка " Украйна по време на договарянията с Русия. "Постоянно се усеща, че някой "държи за ръка " украинската делегация, най-вероятно американците, като не ѝ разрешават да скланя на претенции, които считам за безусловно минимални. При все това процесът върви ", уточни Лавров.

Украинската рецесия бе провокирана от политиката, която Западът водеше по отношение на Русия, щом разбра, че федерацията "няма да бъде послушна ", съобщи съветският външен министър. Русия желае пълноправен мир без войни и планове, целящи "да насъскват " едни страни против други, добави той.

Инициативата на полското държавно управление да бъдат изпратени в Украйна мироопазващи сили на НАТО може да е подбудена от устрема на Варшава да поеме контрола над Западна Украйна посредством полски контингент, който да е гръбнакът на тези сили, допусна Лавров.

Взаимодействието сред Москва и Пекин ще укрепва на фона на дейностите на Запада, който жестоко подкопава основите на интернационалната система, увери съветският общественик.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР