Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева е заявила на

...
Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева е заявила на
Коментари Харесай

Руската фигуристка „хванала“ допинга от лекарството на дядо си


Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева е декларирала на допинг чуването си на Зимните олимпийски игри, че е дала позитивен тест поради „ заразяване “ от лекарство за дядо й , показа член на Международния олимпийски комитет.

„ Не присъствах на чуването, само че аргументът й беше, че това заразяване, което станало с артикул, взиман от дядо й “, сподели Денис Освалд пред публицисти след брифинг на МОК в Пекин. Руски медии споделиха, че Валиева пила от същата чаша, която употребил дядо й, който има проблеми със сърцето . Тийнейджърката ще взе участие в самостоятелната конкуренция, която към този момент стартира, откакто Спортният трибунал (КАС) присъди, че 15-годишната фигуристка може да взе участие без значение от позитивната си допинг проба .

Тя даде позитивен тест през декември за триметазидин – лекарство, употребявано за лекуване на ангина, само че неразрешено от Международната антидопингова организация (УАДА), тъй като може да увеличи ефикасността на кръвния приток и да подкрепи издръжливостта. Освалд, юрист, който надзирава глобите на МОК, произлизащи от всеобщия допинг скандал с Русия на Игрите в Сочи през 2014, сподели, че субстанцията не е такава, която момиче на възрастта на Валиева би приело.

„ Истина е, че продуктът е леко чудноват, изключително за момиче на нейната възраст . Но, до момента в който не знаем какво тъкмо се е случило, е мъчно да съдим за постъпката й “.

Освалд добави, че антуражът към Валиева – нейните треньори и съветници, ще бъде разследван. „ Трябва да бъдат изследвани всички аспекти на случая, в това число антуража на момичето. Разбира се, можете да си визиите, че момиче на 15 години не прави нещо неправилно без непозната помощ. Приближените й ще бъдат разследвани “, приключи юристът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР