Руската рубла днес се срина до най-ниското си ниво спрямо

...
Руската рубла днес се срина до най-ниското си ниво спрямо
Коментари Харесай

Руската рубла отбеляза срив

Руската рубла през днешния ден се срина до най-ниското си равнище по отношение на $ от над 9 месеца

Това стана откакто Централната банка на Русия резервира без смяна лихвените си проценти, само че насочи сигнал, че е допустимо да ги увеличи в бъдеще. Освен това Москва подреди съветският рандеман на нефт да бъде скъсен доста, което провокира повишение на цените на петрола на интернационалните пазари, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Стойността на съветската национална валута се намали до под равнището от 73 рубли за $ и към 18:12 ч. българско време 1 един $ се обменяше за 73,39 рубли, заяви investing.com.

Руската централна банка през днешния ден резервира главния си лихвен % на равнище от 7,5 на 100. Тя намали своята прогноза за междинната цена на петрола вид Уралс през 2023 година на фона на глобите против вноса на съветски петрол и нефтени артикули, наложени от Запада заради военната инвазия на Москва в Украйна.

На фона на намалените експортни цени на съветския нефт и по-високото от предстоящото равнище на вноса през последното тримесечие на предходната година, централната банка в Москва намали до 66 милиарда $ своята прогноза за равнището на остатъка по настоящата сметка на Русия през актуалната година. Предходната оценка беше за ниво от 123 милиарда $.

Понижените равнища на износа доведоха до стесняване на остатъка по настоящата сметка с 58,2 % до 8 милиарда $ през януари. Това безусловно изцежда финансовите буфери, с които ръководещите в Москва разполагат, във времена, когато те усилват бюджетните си разноски, до момента в който понижава главният им източник на доходи - износът на енергийни артикули, отбелязва Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР