Руската православна църква в Руската федерация е в състояние на

...
Руската православна църква в Руската федерация е в състояние на
Коментари Харесай

Руската църква води към ада, тя не само заявява "Подкрепяме Путин", а директно наставлява войниците, формира войнстващ, агресивен мироглед

Руската православна черква в Руската федерация е в положение на безспорна несвобода, тя не може да стачкува или да изрази противоречие. Нейната роля в този момент е слугинаж на Кремъл, цялостно опрощение за дейностите на светските управляващи. Това сподели пред телевизия FREEДОМ ръководителката на катедрата по философия и история на религията във Философския институт " Григорий Сковорода " Людмила Филипович.
 
Това е сходство на византийски модел на отношение сред страна и черква. В тоталитарните страни тези връзки получават малко по-различен темперамент - там отсъства доброволноста, добави Людмила Филипович. " Ти не го правиш тъй като го желае, а тъй като те насилват да го вършат. Тя означи, че РПЦ се отдалечава от християнските заповеди, става нападателна и е опасност за целия православен свят.
 
" Не мога да си показва, че хора, които са чели Библията, чели са евангелията, където всичко е написано толкоз ясно, тъкмо и несъмнено, че църквата е призвана да бъде миротворец. Тоест по този начин е, с цел да няма спорове, с цел да няма войни, с цел да има мир сред хората. И тази черква през днешния ден се пробва да оправдае освен поддръжката си за този режима, само че и директното си присъединяване в активността на този режим. Тя (руската черква, бел. ред.) освен декларира " Подкрепяме Путин ". Днес тя непосредствено наставлява бойците, образува войнстващ, нападателен светоглед ", възмутено съобщи религиоведът. 
 
 Агентът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и патриарх на Русия Кирил и военнопрестъпникът и някогашен подполковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Путин Агентът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и патриарх на Русия Кирил и военнопрестъпникът и някогашен подполковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Путин Източник: Прессекретариат на Президента на РФ
" Тя поддържа тези безумни хрумвания за това, че на територията на Украйна Руската федерация е решила да се отбрани от НАТО... Тоест в този момент църквата изцяло се отдалечава от християнските полезности, става нападателна, трансформира се в опасност освен за украинския православен свят, само че и за целия християнски свят ", сподели Людмила Филипович.
 
Тя добави, че в Руската федерация хората са извънредно необразовани, не четат свещените трудове и не познават и не схващат същността на християнството. " Християнството не е основано за някой да бъде потиснат, погубен, погубен. А от заявките на Путин и патриарх Кирил разбераме само, че Украйна не би трябвало да я има, украинският народ не би трябвало да го има, че украинският език бил неестествен " език ". Когато им обясняваш (на руснаците, бел. ред.), че светлината на Христовото обучение е пристигнала в Украйна не от Москва, а точно във Владимир, във Вязма, в Москва християнството е пристигнало от киевските, от украинските територии - виждаш в очите им цялостно неразбиране, тъй като в главите им има напълно друга история, пренаписвана хиляди пъти от разнообразни идеолози, от самия патриарх Кирил ", акцентира Людмила Филипович.
 
 Руският патриарх Кирил Руският патриарх Кирил Източник: Patriarhia.ru
" Руснаците просто не желаят да мислят, не желаят да размишляват, не желаят да одобряват обективността, която ги заобикаля. Те изпадат от подтекста на общото цивилизационно развиване... Пътят на една страна с идеология на неуважително отношение към другите нации, която нарушава всички интернационалните права и документи, води към пъкъла ", съобщи още Филипович.
 
На 24 февруари 2022 година Русия стартира пълномащабна нападателна, терористична война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Руската православна черква в лицето на Гундяев намерено поддържа убийството на почтени жители и осъществяването на военни закононарушения от страна на армията на Путин.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР