Руската полиция задържа около 200 души - сред тях няколко

...
Руската полиция задържа около 200 души - сред тях няколко
Коментари Харесай

Руската полиция разтури сбирка на опозицията и задържа 200 души |

Руската полиция задържа към 200 души - измежду тях няколко видни опозиционери, на политическа среща в Москва, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на вътрешните работи, представена от Българска телеграфна агенция.

Пресслужбата на ведомството заяви пред ТАСС, че участниците са се събрали в хотел на " Измайловско шосе " в нарушаване на противоепидемичните ограничения.

Двудневната среща имала за цел опозиционните политици да се опознаят и да си сътрудничат преди парламентарните избори в Русия, които би трябвало да се проведат след шест месеца, отбелязва ДПА. 

Десетки хора, в това число публицисти, отразяващи събитието, бяха арестувани в хотела, където се състоя срещата. Сред тях са опозиционният политик Владимир Кара-Мурза и деятелят Алексей Пивоваров.

Полицията приключи срещата единствено половин час след началото й, а след това съобщи, че става дума за организация, която е " нежелана в Русия ".
Възможно да се има поради организацията " Отворена Русия " на някогашния олигарх Михаил Ходорковски, която преди няколко години беше оповестена за " нежелана организация ". Кара-Мурза е нейният координатор в Русия, отбелязва ДПА.

Асошиейтед прес показва, че неправителствената организация е основана във Вашингтон.

Руската съпротива доста пъти е упреквала силите за сигурност в нарушение на свободата на събиране. Те са проваляли нееднократно опити на опозиционни политици да се съберат и провеждат, отбелязва ДПА.

Във форума, наименуван " Обединени демократи ", бе планувано да вземат участие няколко видни опозиционни фигури, в това число московският политик Иля Яшин.

Сред арестуваните са Яшин, някогашният кмет на Екатеринбург Евгений Ройзман и Юлия Галямина, общинска съветничка в Москва, съобщи неправителствената организация " ОВД-Инфо ", представена от Асошиейтед прес.

" Целта им беше да изплашат хората, с цел да не се занимават с политика ", сподели във видеоклип от полицейски бус опозиционерът Алексей Пивоваров - един от уредниците на срещата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР