Руската полиция задържа над 700 души в няколко руски града,

...
Руската полиция задържа над 700 души в няколко руски града,
Коментари Харесай

Руската полиция арестува над 700 протестиращи срещу мобилизацията на Путин, сред задържаните има и деца

Руската полиция задържа над 700 души в няколко съветски града, които стачкуваха против Владимир Путин и военната готовност, която подписа. Над 300 са в Москва и близо 150 в Санкт Петербург, съгласно OVD-Info, самостоятелен уеб страница, който следи политически арести в Русия. Някои от задържаните лица са малолетни, заяви медията. Руското министерство на защитата заяви, че към 300 000 души ще бъдат призовани на дейна работа, само че заповедта остави отворена врата за доста повече да бъдат призовани на работа. Повечето мъже на възраст 18-65 автоматизирано се броят за резервисти. В събота полицията беше ситуирана в градовете, където бяха планувани митинги на опозиционната група Весна и поддръжници на арестувания опозиционен водач Алексей Навални. Те действаха бързо, с цел да арестуват стачкуващи, множеството от които младежи, преди да съумеят да проведат митинги.

В Москва тежък контингент служители на реда обикаля в центъра на града, където беше плануван митинг, и се ревизираха документите за идентичност на минувачите. Полицаите арестуваха тези, които смятаха за подозрителни. Млада жена се качи на скамейка и извика " Ние не сме пушечно месо! ", преди полицията да я води. В Санкт Петербург дребни групи стачкуващи съумяха да се съберат и да извикат протестни лозунги, преди да бъдат хванати. В град Новосибирск в Източен Сибир над 70 души бяха арестувани, откакто пееха безобидна ария от руската ера, възхваляваща мира. В различен сибирски град, Иркутск, полицията връчи призовки във военните служби за набор на мъже, които участваха в митинг. Бързата полицейска акция последва разпръскването на митингите в сряда, когато над 1300 души бяха арестувани в Москва, Санкт Петербург и други градове.

В събота Путин подписа небрежно утвърден законопроект, който стяга наказването за бойци, които не се подчиняват на заповедите на офицерите, дезертират или се предават на врага.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР