Руската полиция разби клетка на поддръжници на джихадистката групировка Ислямска

...
Руската полиция разби клетка на поддръжници на джихадистката групировка Ислямска
Коментари Харесай

Разбиха клетка на Ислямска държава в Русия

Руската полиция разруши клетка на поддръжници на джихадистката формация " Ислямска страна ". Групата е работила на територията на Москва и няколко републики в Руската Федерация, под прикритието на благотворителна организация. Набраните средства се превеждали в Сирия.

Координирана полицейска интервенция в Москва и района, както и в Дагестан, Ингушетия и Чечения. Руските служби арестуват 7 хипотетични джихадисти, за които се счита, че са набирали средства за " Ислямска страна " и Фронта ан-Нусра. 20 души са арестувани за разпит.

Действали под прикритието на благотворителна организация, която набира средства за градеж на нови джамии и подкрепя небогати мюсюлмански фамилии. Парите, обаче, били изпращани на две съветски гражданки, включили се към " Ислямска страна " в Сирия. И двете са търсени за терористична активност.

Светлана Петренко, представител на Следствения комитет на Русия: От 2010 година са преведени не по-малко от 570 хиляди $, употребявани за терористична активност.
Радикалната формация е вербувала нови членове в обществените мрежи. При обиските са открити кредитни карти, подробни указания по какъв начин и къде да се превеждат парите, пропагандна литература и СИМ-карти. Знае се, че в редиците на съветската клетка е имало и бойци от терористични групировки в Северен Кавказ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР