Руската полиция е получила редица бомбени заплахи за обекти в

...
Руската полиция е получила редица бомбени заплахи за обекти в
Коментари Харесай

Бомбени заплахи и паника в Ростов

Руската полиция е получила редица бомбени закани за обекти в град Ростов на Дон, където се играят мачове от Световното състезание по футбол, заяви пресслужбата на регионалната администрация в изказване, представено от Reuters.

"Полицията извърши всички нужни инспекции и не са открити никакви рискови предмети. Всички обекти към този момент работят обикновено ", се споделя в изказването.

По-рано полицията в Ростов на Дон заяви, че 16 обекта в града, в това число хотели, питейни заведения и заведения за хранене, са евакуирани като част от обучение.

На стадион "Ростов Арена " се играха четири мача от груповата фаза на шампионата, в това число вчерашният сред Хърватия и Исландия, извоюван от хърватите 2:1, а на 2 юли там ще се играе един от осминафиналите.

Южният съветски град Ростов на Дон се намира единствено на 67 км от границата с Украйна, където подкрепяни от Москва бунтовници водят война с украински войски от 2014 година Близостта му до спора сътвори безпокойства за сигурността преди началото на Мондиала.

Миналото лято Русия бе подложена на вълна от подправени бомбени закани, които нарушиха работата на компании и държавни институции в градове из цялата страна. През октомври Федералната работа за сигурност съобщи, че е идентифицирала четирима съветски жители, които са водили акцията от подправени закани. Те живеели в чужбина и употребявали телефонни услуги в интернет за анонимни позвънявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР