Руската окупаторска армия в Украйна оставя на бойното поле и

...
Руската окупаторска армия в Украйна оставя на бойното поле и
Коментари Харесай

Нито една западна страна не въоръжава Украйна, както го прави Русия

Руската окупаторска войска в Украйна оставя на бойното поле и по време на оттегляне повече военна техника и оръжия, в сравнение с която и да е западна страна е трансферирала в Украйна през цялата война, написа The Wall Street Journal.

Според аналитичния план Oryx украинските въоръжени сили са завладели 460 съветски танка (западните страни са доставили 320), 92 самоходни оръдия, 448 бойни машини на пехотата (210 от Запада), 195 бойни бронирани машини (40 от западните страни) и 44 ракетни системи (70 от запад). Тази информация е събрана от отворени източници, затова действителният брой на пленените военни средства може да е по-висок.

Анализаторите показват, че не всички пленени оръжия на врага могат да бъдат употребявани в бойни дейности. Въпреки това, съгласно WSJ, през последните месеци въоръжените сили на Украйна са съумели да се снабдят с мостри на най-съвременните съветски оръжия, като танкове Т-90 и бронетранспортьори БТР-82.

Олексий Данилов, началник на Съвета за национална сигурност на Украйна, сподели, че леките въоръжения и муниции остават в подразделенията, които са ги заловили. По данни на Киев от началото на пълномащабната война 61 330 съветски бойци са били убити, а агресорът също така търпи големи загуби и в бойна техника. Близо 2500 съветски танка са били унищожени. Няма информация какъв брой от тях са изцяло негодни за приложимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР