Руската култура е пагубна и враждебна за нас. По време

...
Руската култура е пагубна и враждебна за нас. По време
Коментари Харесай

Легендарният "Гандалф" от полка "Азов": Русия не е народ и общество. Те нямат национална идея, те имат държавна идея. Това е империя, чиято цел е експанзията. И ако експанзията се провали, идва терорът

Руската просвета е пагубна и враждебна за нас. По време на многостолетното противостояние сред Украйна и Русия те постоянно са се опитвали да създадат с нас това, което вършат сега. Заплахата за нашата страна няма да изчезне, а и Русия няма да се промени. Това декларира участникът в отбраната на Мариупол, офицерът от Азов Иля " Гандалф " Самойленко, в изявление за журналиста Дмитрий Гордон. 
 
"...Русия не е народ, население, общество. Русия е система и страна. Те нямат национална концепция, те имат държавна концепция. И това е било постоянно. Това е империя, чиято цел е агресия. И в случай че експанзията се провали, идва терорът ", счита Самойленко.
 
" Те по този начин постъпваха с нас преди 100 години, преди 80 години. Преди 150 години не разрешават украинския език, украинските издания, пробват се да унещожат нашата история, да унищожат културата ни. През цялаат си история са правили това. Княз Андрей Боголюбски подпалва Киев от злоба ", напомня възпитаникът на Историческия факултет на Киевския университет " Тарас Шевченко ".
 
" Заплахата за нашата страна ще съществува на практика постоянно. И би трябвало да сме подготвени за това. Дори и в най-кратки периоди да победим през днешния ден, това не значи, че нашите проблеми ще свършат. Заплахата няма да изчезне. Това би трябвало да се схваща. Русия няма да изчезне по някакъв вълшебен метод ", прибавя той. 
 
" А по немагически? ", пита Дмитрий Гордон. 
" И по немагически, за жалост, също е невероятно механически. Просто тъй като това е доста огромна територия...Трябва да се има поради, че при тях има наследствена линия - Съветския съюз, Руската импария. Трябва да имаме поради, че днешна Русия е необолшевишко събитие. Мисля, че фашистите ще се обидят, в случай че бъдат сравнявани с руснаците ".
 
Той счита, че убийството на съветския деспот Владимир Путин няма да засегне Руската федерация по никакъв метод. Украинският публицист Дмитрий Гордън по време на изявление попита боеца на " Азов ": " Ами в случай че Путин бъде погубен да вземем за пример на следващия ден? ". Събеседникът отговори на този въпрос по следния метод: " Това няма да промени нищо ".

Визитка
Иля Самойленко е роден 1994 година в Киев. Учил е в историческия факултет на Киевския университет " Тарас Шевченко ". Постъпва в " Азов " през 2015 година и е взимал присъединяване в интервенции на ВСУ в Източна Украйна. При гърмеж през 2017 година губи лявата си ръка и едното си око. След рехабилитация се връща в " Азов ". През 2022 година е измежду бранителите на Мариупол. През интервала май-септември 2022 година е в съветски плен. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР