Руската инвазия в Украйна засегна и Африка, където Москва се

...
Руската инвазия в Украйна засегна и Африка, където Москва се
Коментари Харесай

Германски министър: Русия дестабилизира африкански региони

Руската инвазия в Украйна засегна и Африка, където Москва се " пробва да дестабилизира цели райони ", сподели немската министърка на икономическото съдействие и развиване Свеня Шулце, представена от ДПА.

" Това не беше просто нахлуване против Украйна, само че и нахлуване против най-бедните региони в света ", сподели Шулце пред ДПА по време на петдневното си пътешестване до Западна Африка.

" Шоковите талази от войната, високите цени за храна, торове и сила доближиха и Западна Африка, а и доста други страни от световния юг ", сподели министърката преди първата годишнина от началото на съветската инвазия в Украйна, която се навършва на следващия ден.

Във времена като тези Германия има потребност от другари и съдружници, в това число в Африка, акцентира Шулце и добави, че Русия подхваща дейности и в Африка и се пробва да дестабилизира цели райони.

Докато Германия поддържа Украйна, колкото може повече, Берлин не е не запомнил " останалата част от света и не сме понижили поддръжката за най-бедните страни, а я увеличихме ", сподели Шулце и добави, че Германия желае да укрепи и стабилизира общностите в Африка с стратегии за развиване.

German Cabinet ministers Hubertus Heil and Svenja Schulze set off Monday for a trip to western Africa aimed at tackling child labour in cocoa production and other unethical production practices.
— dpa news agency (@dpa_intl)
По време на петдневното си посещаване в Западна Африка Шулце и министърът на труда и обществените въпроси Хубертус Хайл желаят да насърчат по-добрите условия на работа и по-малкото замърсяване на околната среда.

След като прекараха два дни в Гана, на следващия ден те ще бъдат в Кот д'Ивоар, където възнамеряват да посетят какаови насаждения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР